Omexom ontwerpt, realiseert en onderhoudt voor mobiliteit. Met name voor railinfra, maar ook voor ander openbaar vervoer, bieden we oplossingen op het gebied van hoog-, midden- en laagspanning.  Voor lightrail- en trambedrijven en spoorbouwers doen we onder andere projecten ten behoeve van gelijkrichterinstallaties, voedingsinstallaties voor lightrail en van automatisering en data-acquisitie voor energievoorziening. Maar we verrichten bijvoorbeeld ook elektrische installatie- en diverse kabelwerkzaamheden, zoals tractiebekabeling, derderail, bovenleidingen en bekabeling ten behoeve van wissels, seinen en telecom.

Mobiliteit in Nederland essentieel voor groei

Voor de Nederlandse economie is het van belang dat er een goede infrastructuur ontstaat voor het openbare vervoer om enerzijds de filedruk weg te nemen en anderzijds de verschillende regio’s met elkaar te verbinden, zodat Nederland goed bereikbaar is en aantrekkelijk om in te wonen en te werken.

Vervoersbedrijven en regio’s staan voor de uitdaging om de capaciteit uit te breiden op de bestaande infrastructuur of deze te  moderniseren. Veiligheid, duurzaamheid en innovatie in de projectaanpak zijn hierbij van belang.

Flexibiliteit

“We zijn flexibel en passen ons aan omdat niet altijd alles is te voorzien en omstandigheden en klantwensen kunnen veranderen. Om veranderende vraagstukken op te lossen zijn we voortdurend in ontwikkeling en zijn we altijd op zoek naar nieuwe en betere oplossingen.” Arhur Weide, Client Manager Omexom.

Nieuwsberichten gerelateerd aan mobiliteit

Energie, InMotion, Mobiliteit, Studenten

Omexom ondersteunt missie van InMotion met partnerschap

Als een van de eerste platinum partners van InMotion, speelt Omexom al jaren een rol in de ontwikkeling van het team. Afgelopen jaar zagen we met trots hoe de studenten een record oplaadtijd van 3.56 minuten neerzetten met hun elektrische raceauto The Revolution. Net zo snel als een gewone tankbeurt. Een breakthrough op weg naar een duurzame toekomst. Met veel plezier verlengen we het partnerschap ook dit jaar! Samen laten we zien dat de energietransitie essentieel én haalbaar is. Kai de Kievit, Partnership Manager InMotion, en Paul van Schijndel, Contractmanager Omexom, praten over de plannen van InMotion voor 2024 en het belang van het partnerschap.
Lees meer
Milieu, Mobiliteit, Werken bij

“Niet alleen zeggen, maar ook doen!”

Het is een uitspraak van René van der Zwan, projectmanager bij Omexom en initiatiefnemer van de “CO2 neutrale keet”. Omexom wil in 2030 circulair zijn en CO2 neutraal in 2035. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het verduurzamen van de processen in eigen huis. Vervolgens worden projectlocaties op verschillende manieren duurzamer. De CO2 neutrale keet is een mooi voorbeeld waar onze collega en initiatiefnemer René van der Zwan met veel enthousiasme over vertelt.
Lees meer
Mobiliteit, Referenties

Nieuwe besturing voor Willemsspoortunnel

Omexom heeft opdracht gekregen van Yunex Traffic B.V. (voorheen Siemens) om de WillemsSpoorTunnel (WST) te voorzien van nieuwe besturing van de Tunnel Technische Installaties (TTI). Tegelijkertijd wordt een detectiesysteem voor stilstaande treinen geïnstalleerd.
Lees meer
Energie, Milieu, Mobiliteit

Green Planet Mobility stap dichter bij integraal energiestation

Omexom heeft de transformator voor Green Planet Mobility, het meest vooruitstrevende tankstation van Europa, geïnspecteerd, getest en in bedrijf gesteld. Nu kan de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruikt worden om de accu's van auto's op te laden.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe hou je grip op de kosten van een project door middel van BIM?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega en Tender Manager Peter Blankers over het 5D component in BIM, ook wel bekend als kosten. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan het grip houden op de kosten gedurende het project?
Lees meer
InMotion, Milieu, Mobiliteit, Studenten

Neem een kijkje in de keuken van InMotion

Net zo snel laden als dat je een benzine auto kunt tanken, kan dat? Het studententeam van InMotion werkt toe naar deze doelstelling!
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Welke rol speelt het BIM ontwerp bij de planning?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega en Client Manager Albert over het 4D component in BIM, ook wel bekend als planning. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan een goed uitgevoerd project?
Lees meer
InMotion, Milieu, Mobiliteit, Studenten

Omexom verlengt sponsorcontract InMotion met twee jaar!

Dit studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven wil met hun elektrische auto de 24 uursrace van Le Mans in 2023 rijden. Een belangrijke uitdaging hierin is om de auto net zo snel op te kunnen laden als dat je een benzine auto kunt tanken. Zij noemen dit 'electric refueling'.
Lees meer
Energie, Engineering, Mobiliteit

Omexom maakt energievoorziening 9 metrostations ABC lijn RET afstandsbedienbaar

RET heeft Omexom opdracht gegeven om de energievoorziening van 9 metrostations van de ABC lijn op afstand bedienbaar te maken en aan te sluiten op het centrale SCADA systeem van RET. Als dit project is afgerond, dan zijn alle metrostations met dit systeem verbonden en kan de installatie beter beheerd en beheerst worden. Omexom verzorgt de software, de engineering en de bouw en montage van de besturingspanelen en de inbedrijfstelling.
Lees meer
Energie, Milieu, Mobiliteit, Referenties

Omexom plaatst 7 laadpalen bij Eemscentrale

Werknemers en bezoekers van de Eemscentrale kunnen voortaan met een gerust hart met hun elektrische auto naar de Eemhaven komen. Er is genoeg plaats om de auto op te laden. Omexom heeft zeven laadpalen geëngineerd, geleverd, geplaatst, aangesloten en in bedrijf gesteld. Ook de bijbehorende infrastructuur is door Omexom verzorgd.
Lees meer