Nieuwsberichten gerelateerd aan mobiliteit

Mobiliteit, Referenties

Nieuwe besturing voor Willemsspoortunnel

Omexom heeft opdracht gekregen van Yunex Traffic B.V. (voorheen Siemens) om de WillemsSpoorTunnel (WST) te voorzien van nieuwe besturing van de Tunnel Technische Installaties (TTI). Tegelijkertijd wordt een detectiesysteem voor stilstaande treinen geïnstalleerd.
Lees meer
Energie, Milieu, Mobiliteit

Green Planet Mobility stap dichter bij integraal energiestation

Omexom heeft de transformator voor Green Planet Mobility, het meest vooruitstrevende tankstation van Europa, geïnspecteerd, getest en in bedrijf gesteld. Nu kan de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruikt worden om de accu's van auto's op te laden.
Lees meer
Energie, Industrie, Milieu, Mobiliteit, PowerUpdate

PowerUpdate 10 is live!

PowerUpdate nummer tien is uit! Hét online magazine vol met nieuwe ontwikkelingen over de energietransitie. Deze keer gaat het over waterstof. De energietransitie kan niet zonder waterstof. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Je ontdekt het in deze uitgave van de PowerUpdate. Snel lezen, dan ben je in één keer op de hoogte.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe hou je grip op de kosten van een project door middel van BIM?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega en Tender Manager Peter Blankers over het 5D component in BIM, ook wel bekend als kosten. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan het grip houden op de kosten gedurende het project?
Lees meer
InMotion, Milieu, Mobiliteit, Studenten

Neem een kijkje in de keuken van InMotion

Net zo snel laden als dat je een benzine auto kunt tanken, kan dat? Het studententeam van InMotion werkt toe naar deze doelstelling!
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Welke rol speelt het BIM ontwerp bij de planning?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega en Client Manager Albert over het 4D component in BIM, ook wel bekend als planning. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan een goed uitgevoerd project?
Lees meer
InMotion, Milieu, Mobiliteit, Studenten

Omexom verlengt sponsorcontract InMotion met twee jaar!

Dit studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven wil met hun elektrische auto de 24 uursrace van Le Mans in 2023 rijden. Een belangrijke uitdaging hierin is om de auto net zo snel op te kunnen laden als dat je een benzine auto kunt tanken. Zij noemen dit 'electric refueling'.
Lees meer
Energie, Engineering, Mobiliteit

Omexom maakt energievoorziening 9 metrostations ABC lijn RET afstandsbedienbaar

RET heeft Omexom opdracht gegeven om de energievoorziening van 9 metrostations van de ABC lijn op afstand bedienbaar te maken en aan te sluiten op het centrale SCADA systeem van RET. Als dit project is afgerond, dan zijn alle metrostations met dit systeem verbonden en kan de installatie beter beheerd en beheerst worden. Omexom verzorgt de software, de engineering en de bouw en montage van de besturingspanelen en de inbedrijfstelling.
Lees meer
Energie, Milieu, Mobiliteit, Referenties

Omexom plaatst 7 laadpalen bij Eemscentrale

Werknemers en bezoekers van de Eemscentrale kunnen voortaan met een gerust hart met hun elektrische auto naar de Eemhaven komen. Er is genoeg plaats om de auto op te laden. Omexom heeft zeven laadpalen geëngineerd, geleverd, geplaatst, aangesloten en in bedrijf gesteld. Ook de bijbehorende infrastructuur is door Omexom verzorgd.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit, Veiligheid

Hoe wordt er samengewerkt in BIM?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video legt hij uit hoe er in BIM wordt samengewerkt met externe partijen. Ook vertelt hij wat de voorwaarden zijn om in BIM op de juiste manier te kunnen samenwerken met elkaar. Kijk je mee?
Lees meer