Nieuwsberichten gerelateerd aan mobiliteit

Energie, Milieu, Mobiliteit, Referenties

Omexom plaatst 7 laadpalen bij Eemscentrale

Werknemers en bezoekers van de Eemscentrale kunnen voortaan met een gerust hart met hun elektrische auto naar de Eemhaven komen. Er is genoeg plaats om de auto op te laden. Omexom heeft zeven laadpalen geëngineerd, geleverd, geplaatst, aangesloten en in bedrijf gesteld. Ook de bijbehorende infrastructuur is door Omexom verzorgd.
Lees meer
InMotion, Milieu, Mobiliteit, Studenten

Omexom verlengt sponsorcontract InMotion met twee jaar!

Dit studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven wil met hun elektrische auto de 24 uursrace van Le Mans in 2023 rijden. Een belangrijke uitdaging hierin is om de auto net zo snel op te kunnen laden als dat je een benzine auto kunt tanken. Zij noemen dit 'electric refueling'.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit, Veiligheid

Welke rol speelt het BIM ontwerp bij veiligheid?

Onze collega Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega en Health & Safety Coördinator Angela welke rol het BIM ontwerp bij veiligheid speelt. Kijk je mee?
Lees meer
27.10.2021 Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de uitvoeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega Job Molenaar hoe BIM wordt toegepast tijdens de uitvoeringsfase.
Lees meer
Mobiliteit, PowerUpdate

PowerUpdate 9 is live!

PowerUpdate nummer negen is uit! Hét online magazine vol met nieuwe ontwikkelingen over de energietransitie. Deze keer gaat het over de successen en struikelblokken van E-mobility. Wat zijn de uitdagingen en kansen op dit gebied? En hoe gaan diverse spelers hiermee om? PowerUpdate ging langs bij diverse spelers op het gebied van e-mobility voor de status quo en de plannen. Snel lezen, dan ben je in één keer op de hoogte.
Lees meer
Energie, Mobiliteit

Porsche TurboChargers nu ook actief in Nederland

Omexom heeft opdracht gekregen om de innovatieve en unieke Porsche TurboChargers bij alle Nederlandse Porsche Centra te testen, in bedrijf te stellen en te onderhouden. Het gaat hier om 8 locaties. De primeur was voor Leusden, maar inmiddels kunnen ze in Heteren ook snel laden. Een mooie stap om elektrisch rijden aantrekkelijker en gemakkelijker te maken.
Lees meer
Energie, Mobiliteit

RET kiest Omexom voor energievoorziening Zero Emissie Bussen

De RET heeft Omexom gekozen voor de engineering en bouw van de energievoorziening van de Zero Emissie Bussen in de regio Rotterdam. De voorziening bestaat uit vier compactstations en drie inkoopstations die ervoor zorgen dat de laadpunten voor de Zero Emissie Bussen voorzien worden van stroom.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de engineeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega én engineer Remon de Koning hoe BIM wordt toegepast tijdens de engineeringsfase.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Wat is BIM?

Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video gaat hij in op de rol van BIM.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom vervangt Afstand Bedieningssysteem Tractie RET

RET en Omexom hebben overeenstemming bereikt over het contract voor de vervanging van het Afstand Bedieningssysteem Tractie (ABT). Dit systeem verzorgt de bediening, bewaking en monitoring van het energievoorzieningssysteem voor de metro- en tramlijnen en sinds kort ook de elektrische bussen. De opdracht wordt gecomplementeerd met een onderhoudsovereenkomst voor de komende vijftien jaar. Omexom is zeer verheugd dat zij deze opdracht mag uitvoeren.
Lees meer