Nieuws

Energie, Industrie, Onderhoud, Referenties

Omexom serviceprovider voor Zeeland Refinery

Zeeland Refinery (ZR) is een aardolieraffinaderij in Nieuwdorp. In een geavanceerd raffinageproces worden brandstoffen en belangrijke grondstoffen van ruwe aardolie gemaakt. Sinds januari 2022 is Omexom dé serviceprovider van ZR als het gaat om de hoogspanningswerkzaamheden.
Lees meer
Energie, Industrie, VINCI Energies

Sinds een jaar ook vanuit Goes oplossingen op het gebied van hoog- en middenspanning

Omexom biedt al jaren vanuit Dordrecht, Assen en Zwolle expertise op het gebied van hoog- en middenspanningsvraagstukken. Sinds vorig jaar worden de specialismes van Omexom ook aangeboden vanuit Goes. Business unit manager Mark Cosijn vertelt waarom deze stap gezet werd, wat ervoor nodig was en hoe de markt op deze nieuwe propositie heeft gereageerd.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Engineering

Hoe helpt omgevingsmodellering de energietransitie te versnellen?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met Leander Goor, Manager Allinq Insite over omgevingsmodellering. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan het versnellen van de energietransitie?
Lees meer
Mobiliteit, Referenties

Nieuwe besturing voor Willemsspoortunnel

Omexom heeft opdracht gekregen van Yunex Traffic B.V. (voorheen Siemens) om de WillemsSpoorTunnel (WST) te voorzien van nieuwe besturing van de Tunnel Technische Installaties (TTI). Tegelijkertijd wordt een detectiesysteem voor stilstaande treinen geïnstalleerd.
Lees meer
Energie, Milieu, Mobiliteit

Green Planet Mobility stap dichter bij integraal energiestation

Omexom heeft de transformator voor Green Planet Mobility, het meest vooruitstrevende tankstation van Europa, geïnspecteerd, getest en in bedrijf gesteld. Nu kan de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruikt worden om de accu's van auto's op te laden.
Lees meer
Omexom Institute, Studenten, Veiligheid

Omexom Institute officieel geopend

Omexom Institute, hét leerinstituut voor hoogspanning in Assen, is feestelijk geopend. Een belangrijk moment, gevierd samen met collega’s, partners, opdrachtgevers en onderaannemers: alle spelers die belangrijk zijn binnen de ketensamenwerking om de doelstellingen binnen de energietransitie te realiseren.
Lees meer
Energie, Industrie, Milieu, Mobiliteit, PowerUpdate

PowerUpdate 10 is live!

PowerUpdate nummer tien is uit! Hét online magazine vol met nieuwe ontwikkelingen over de energietransitie. Deze keer gaat het over waterstof. De energietransitie kan niet zonder waterstof. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Je ontdekt het in deze uitgave van de PowerUpdate. Snel lezen, dan ben je in één keer op de hoogte.
Lees meer
Energie, Industrie, Onderhoud, Referenties

Seasun sluit onderhouds- en beheercontract af met Omexom

Seasun is een teler en verpakker van verschillende soorten tomaten en paprika’s in het Zeeuwse Kapelle. Het bedrijf met 64 hectare aan kassen zocht een nieuwe regionale partner voor het onderhouden en beheren van de hoogspanningsinstallaties. De keuze voor de komende vijf jaar is op Omexom gevallen.
Lees meer
Energie, Engineering, Referenties

Omexom rondt renovatieproject 220kV Oudehaske af

Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om het merendeel van de componenten en daaraan gekoppelde besturing op het 220kV gedeelte van hoogspanningsstation Oudehaske te vervangen. In ruim een jaar tijd zijn de zeven “oude” velden die het station rijk is, gefaseerd aangepakt. Het is weer klaar voor de toekomst waarin nog meer duurzame energie getransporteerd zal worden.
Lees meer
Energie, Engineering

Nieuwe transformator op z’n plek!

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat één van de transformatoren op 380 kV hoogspanningsstation Doetinchem door brand verloren ging. TenneT heeft Omexom destijds opdracht gegeven om het station te herstellen.
Lees meer