Nieuws

Digitalisering, Energie, Engineering

Hoe helpt virtual reality de energietransitie te versnellen?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega Niels van Kaam, HSEQ Business Partner over virtual reality. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan het versnellen van de energietransitie?
Lees meer
Veiligheid

Omexom Contractor Safety Day smaakt naar meer!

Veiligheid is prioriteit nummer één. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze opdrachtgevers én onderaannemers. De Omexom Contractor Safety Day stond in het teken van deze ketensamenwerking. Het programma bestond uit plenaire presentaties, maar ook uit interactieve sessies zoals een Safety Escaperoom, een 360° video en Virtual Reality. Zo ontstond er een mooie dialoog over veiligheid.
Lees meer
Energie, Omexom Institute

Gasunie volgt workshop bij Omexom Institute

Omexom Institute, hét opleidingsinstituut voor de hoogspanning, is er niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor die van andere bedrijven. Gasunie bijvoorbeeld.
Lees meer
Energie, Omexom Institute, Werken bij

Veertigste hoogspanningscertificaat uitgereikt!

Omexom Institute, hét leerinstituut voor hoogspanning in Assen, heeft samen met Deltion College al veertig deelnemers met succes opgeleid. Het certificaat is door het Ministerie van Onderwijs geaccrediteerd en dus erg waardevol. Van harte gefeliciteerd Robert, Rene, Harry, Cor en Dennis!
Lees meer
Energie, Onderhoud, Referenties

Omexom installatieverantwoordelijk voor windparken bij Neeltje Jans

E-Connection ontwikkelt, realiseert en beheert al ruim 30 jaar complexe en vernieuwende windenergieprojecten. Omexom is sinds dit jaar installatieverantwoordelijk voor een aantal windparken op en in de buurt van Neeltje Jans. Daarnaast voert Omexom het onderhoud uit (vgl. NEN3840) en is 24/7 bereikbaar voor storingen.
Lees meer
Energie, Industrie, Onderhoud, Referenties

Omexom serviceprovider voor Zeeland Refinery

Zeeland Refinery (ZR) is een aardolieraffinaderij in Nieuwdorp. In een geavanceerd raffinageproces worden brandstoffen en belangrijke grondstoffen van ruwe aardolie gemaakt. Sinds januari 2022 is Omexom dé serviceprovider van ZR als het gaat om de hoogspanningswerkzaamheden.
Lees meer
Energie, Engineering

Eerste paal voor uitbreiding 150kV hoogspanningsstation Zaltbommel

Afgelopen week is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van hoogspanningsstation Zaltbommel. Er komen twee nieuwe kabelvelden en een nieuw transformatorveld. Omexom heeft opdracht gekregen van TenneT om de engineering, de bouw, het testen en de in bedrijfstelling te verzorgen.
Lees meer
Energie, Industrie, VINCI Energies

Sinds een jaar ook vanuit Goes oplossingen op het gebied van hoog- en middenspanning

Omexom biedt al jaren vanuit Dordrecht, Assen en Zwolle expertise op het gebied van hoog- en middenspanningsvraagstukken. Sinds vorig jaar worden de specialismes van Omexom ook aangeboden vanuit Goes. Business unit manager Mark Cosijn vertelt waarom deze stap gezet werd, wat ervoor nodig was en hoe de markt op deze nieuwe propositie heeft gereageerd.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Engineering

Hoe helpt omgevingsmodellering de energietransitie te versnellen?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met Leander Goor, Manager Allinq Insite over omgevingsmodellering. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan het versnellen van de energietransitie?
Lees meer
Mobiliteit, Referenties

Nieuwe besturing voor Willemsspoortunnel

Omexom heeft opdracht gekregen van Yunex Traffic B.V. (voorheen Siemens) om de WillemsSpoorTunnel (WST) te voorzien van nieuwe besturing van de Tunnel Technische Installaties (TTI). Tegelijkertijd wordt een detectiesysteem voor stilstaande treinen geïnstalleerd.
Lees meer