Nieuws

26.03.2024 Energie, Industrie

De beste oplossingen leveren we door samenwerking met onze leveranciers

We leveren graag het beste aan onze opdrachtgevers. Daarom lopen we voorop als het gaat om het aanbieden van oplossingen voor de uitdagingen waarmee de markt te maken heeft. De ontwikkelingen in onze markt gaan snel, bijvoorbeeld als het gaat om digitalisatie en verduurzaming. Vooroplopen kan alleen door samenwerking te zoeken in de keten. Samen met onze leveranciers kijken hoe we elkaar kunnen versterken in het verbeteren.
Lees meer
Energie, Omexom Institute, Werken bij

“Ik solliciteerde bij Omexom vanwege Omexom Institute”

Sinds 2021 biedt Omexom Institute de opleiding Hoogspanningstechniek aan. Het is een twintig weken durend programma waarin praktijk en theorie elkaar afwisselen. Tweemaal per jaar, in februari en september, starten er ongeveer 10 deelnemers. Afgelopen maand studeerden er weer een groep studenten af. Waaronder vier van onze eigen collega’s. “Super waardevol”, zeggen zowel Mario Alsabbag, die de cursus volgde en Suzanne Gelling, HR Business Partner.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Onderhoud

Omexom in Goes is verhuisd!

Het team van Omexom in Goes is verhuisd naar de nieuwe bedrijfsruimte aan de Eberhardtweg 1B in Goes.
Lees meer
Consultancy, Energie, Engineering, Milieu

Omexom adviseert Attractie- en vakantiepark Slagharen over hergebruik bekabeling

Attractie- vakantiepark Slagharen breidt uit met 60 duurzame, moderne lodges. De 8-persoons lodges worden geplaatst op de voormalige camping van het park. Vanuit kostenbesparings- en duurzaamheidsoverwegingen wenst Slagharen de bestaande elektrische infrastructuur zoveel mogelijk te gebruiken. Maar is dit netwerk nog geschikt? Met die vraag kwam Slagharen bij Omexom. Martin de Weerd, Client Manager bij Omexom, werkte aan een netberekening en gaf advies.
Lees meer
Bouw, Energie, Onderhoud

Omexom Offshore opent vestiging in Nederland

Omexom Renewable Energies Offshore GmbH (Omexom Offshore) opent een nieuwe kantoorlocatie in Nederland. Hiermee wil Omexom de offshore-diensten versterken en het bedrijf positioneren als een innovatieve leider in de sector.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering

Omexom bouwt eerste 380kV hoogspanningsstation voor TenneT volgens nieuw standaard ontwerp 

Omexom heeft opdracht gekregen van TenneT om een nieuw 380/110kV hoogspanningsstation te bouwen op het bedrijventerrein Zuid Groningen in Ter Apelkanaal. Vandaag werden de handtekeningen gezet onder het contract.   
Lees meer
Energie, InMotion, Mobiliteit, Studenten

Omexom ondersteunt missie van InMotion met partnerschap

Als een van de eerste platinum partners van InMotion, speelt Omexom al jaren een rol in de ontwikkeling van het team. Afgelopen jaar zagen we met trots hoe de studenten een record oplaadtijd van 3.56 minuten neerzetten met hun elektrische raceauto The Revolution. Net zo snel als een gewone tankbeurt. Een breakthrough op weg naar een duurzame toekomst. Met veel plezier verlengen we het partnerschap ook dit jaar! Samen laten we zien dat de energietransitie essentieel én haalbaar is. Kai de Kievit, Partnership Manager InMotion, en Paul van Schijndel, Contractmanager Omexom, praten over de plannen van InMotion voor 2024 en het belang van het partnerschap.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering, Veiligheid

Lijn door innovatieve oplossing binnen 6 uur gebruiksklaar

In opdracht van TenneT verzwaart Omexom een hoogspanningsstation in Coevorden. Omdat het energienetwerk overbelast is, is het lastig om verbindingen uit bedrijf te nemen tijdens werkzaamheden. Toch moet de lijn waar we aan werken binnen zes uur gebruiksklaar zijn in het geval van een calamiteit. Hoe? Franz Hiemstra en John Lamers, Voorman en Primair Engineer bij Omexom, bedachten een flexibele ondersteuningsconstructie. Een superveilige en efficiënte oplossing.
Lees meer
Consultancy, Energie, Engineering, Milieu

Netcongestie maakt flexibiliteit in elektrische infrastructuur noodzakelijk

Vraag jij je ook af hoe je je fabriek kunt verduurzamen? De energietransitie is ingezet. Het is geen vrijblijvende vraag meer. Maar hoe? De wil is er, maar netcongestie is een beperkende factor. Bleek tijdens een door ons gehoste break-sessie. De sessie was onderdeel van het door Actemium georganiseerde event "Data-Driven Energiemanagement: De sleutel tot fabrieksverduurzaming".
Lees meer
Energie, Engineering, VINCI Energies

Omexom Nederland werkt aan engineerstekort met Omexom Tsjechië

De vraag naar goed technisch personeel blijft toenemen, net als het werk aan de energietransitie. Omexom zoekt daarom naar alternatieven. Bijvoorbeeld binnen het VINCI Energies netwerk. Als sinds het begin van Omexom in Nederland bestaat er een succesvolle samenwerking met Omexom Tsjechië. Er werken inmiddels vele Tsjechische techneuten in teams van Omexom en zelfs direct voor TenneT aan Nederlandse projecten. Het gaat vaak om uitvoerende activiteiten. Het Nederlandse Engineeringsteam wil die samenwerking graag uitbreiden met engineeringsactiviteiten.
Lees meer