Het laatste nieuws

Nieuws

 • Mobiliteit

  Omexom vervangt Afstand Bedieningssysteem Tractie RET

  RET en Omexom hebben overeenstemming bereikt over het contract voor de vervanging van het Afstand Bedieningssysteem Tractie (ABT). Dit systeem verzorgt de bediening, bewaking en monitoring van het energievoorzieningssysteem voor de metro- en tramlijnen en sinds kort ook de elektrische bussen. De opdracht wordt gecomplementeerd met een onderhoudsovereenkomst voor de komende vijftien jaar. Omexom is zeer verheugd dat zij deze opdracht mag uitvoeren.

  Lees meer
 • Studenten / Werken bij

  Maarten schrijft zijn bachelor thesis bij Omexom

  Wie zijn de mensen achter ons werk? In februari is Maarten de Rooij gestart bij Omexom in Dordrecht. Hij studeert Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Eindhoven. Maarten is bezig met een onderzoek over een praktisch probleem, waar hij een wetenschappelijk artikel over schrijft. Dit is onderdeel van zijn scriptie, waarmee hij zijn Bachelor zal afronden. Hij vertelt waar zijn onderzoek over gaat en hoe hij bij Omexom terecht is gekomen.

  Lees meer
 • Digitalisering / Energie / Industrie / Mobiliteit

  Hoe helpt digitalisering de energietransitie?

  Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. Waarom het belangrijk is om antwoord te geven op deze vraag? Dat leggen we uit in de eerste video van deze reeks.

  Lees meer
 • Mobiliteit

  Omexom maakt ruimte voor woningbouw aan Zuiderparkweg

  Aan de Zuiderparkweg in Rotterdam worden nieuwe woningen gebouwd. Om ruimte te creëren voor deze woningen, is besloten het bestaande gelijkrichterstation te verplaatsen naar een nieuwe plek in de buurt. De RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, heeft de engineering, demontage, bouw en inbedrijfstelling van zowel het tijdelijke als het nieuwe gelijkrichterstation uitbesteed aan Omexom.

  Lees meer
 • Energie

  Renovatieproject Geertruidenberg 380kV opgeleverd

  Vandaag hebben de technicians van Omexom en TenneT samen de laatste tests op het 380kV hoogspanningsstation Geertruidenberg afgerond. Zoals verwacht werkt alles perfect en is de klant tevreden. Nog wat vervallen kabels uit de goten verwijderen en dan is het weer het tijd om spullen op te ruimen en het gereedschap in te pakken voor een nieuwe klus. Maar niet voordat we eerst even terugblikken op deze mooie opdracht die zonder montage restpunten is opgeleverd.

  Lees meer
 • PowerUpdate

  PowerUpdate 8 is live!

  PowerUpdate nummer acht is uit! Hét online magazine vol met nieuwe ontwikkelingen over de energietransitie. Met oplossingen voor de energietransitie willen we milieudoelen bereiken. Maar hoe houden we rekening met het milieu bij het realiseren van die oplossingen? Deze vraag staat centraal in de nieuwe PowerUpdate. Snel lezen dus, dan ben je in één keer op de hoogte.

  Lees meer
 • Werken bij

  In gesprek met Albert Labigar

  Wie zijn de mensen achter ons werk? Albert Labigar werkt inmiddels ruim drie jaar bij Omexom in Dordrecht. Hij is begonnen als Projectmanager en sinds januari dit jaar vervult hij de rol van Client Manager. Een nieuwe rol, die nieuwe (commerciële) uitdagingen met zich meebrengt. Hoe ervaart hij zijn rol tot nu toe? En hoe ziet hij zijn rol bij Omexom in de toekomst voor zich? Albert vertelt.

  Lees meer
 • Werken bij

  In gesprek met Miquel Steenwijk

  Wie zijn de mensen achter ons werk? In februari is Miquel Steenwijk gestart bij Omexom in Zwolle als Lead Engineer, een technische rol met veel klantcontact. Miquel stelt zich voor. Ook vertelt hij over zijn team en de uitdagingen die hij dagelijks tegenkomt.

  Lees meer
 • Energie

  Omexom vervangt negen vermogensschakelaars op HV-station Borssele 150kV

  Voor de kust van Zeeland wordt op dit moment het grootste windpark van Nederland op zee gebouwd. In totaal komen er in het gebied 173 windmolens met een gezamenlijk vermogen van 1,5 gigawatt aan groene stroom. De bekabeling van het windpark loopt via de Westerschelde naar het bestaande hoogspanningsstation in Borssele. In opdracht van TeslaN (een samenwerking tussen TenneT en Enduris) vervangt Omexom daar negen vermogensschakelaars zodat het windpark veilig aangesloten kan worden op het landelijke hoogspanningsnet.

  Lees meer
 • Energie / VINCI Energies

  Omexom breidt uit in Zeeland

  Actemium werkt onder andere vanuit Goes voor industriële klanten in Zeeland en omstreken. Die klanten vroegen de afgelopen jaren in toenemende mate ook om oplossingen voor elektrische infrastructuur, installaties en onderhoud op midden- en hoogspanningsgebied. “Die vraag zal door de energietransitie alleen maar verder toenemen en diverser worden. Daarom gaan we vanuit Goes die oplossingen aanbieden onder de merknaam Omexom”, vertelt business unit manager Mark Cosijn.

  Lees meer