Het laatste nieuws

Nieuws

 • Energie / VINCI Energies

  Omexom breidt uit in Zeeland

  Actemium werkt onder andere vanuit Goes voor industriële klanten in Zeeland en omstreken. Die klanten vroegen de afgelopen jaren in toenemende mate ook om oplossingen voor elektrische infrastructuur, installaties en onderhoud op midden- en hoogspanningsgebied. “Die vraag zal door de energietransitie alleen maar verder toenemen en diverser worden. Daarom gaan we vanuit Goes die oplossingen aanbieden onder de merknaam Omexom”, vertelt business unit manager Mark Cosijn.

  Lees meer
 • Energie

  Omexom vervangt 7 velden op hoogspanningsstation Oudehaske

  Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om het merendeel van de componenten en daaraan gekoppelde besturing op het 220kV gedeelte van hoogspanningsstation Oudehaske te vervangen. Het doel van het project is de leveringszekerheid van het hoogspanningsnet betrouwbaar te houden door componenten die aan het einde van de technische levensduur zijn, te vervangen. In minder dan een jaar tijd worden de zeven “oude” velden die het station rijk is, gefaseerd aangepakt. Ook heeft Omexom het station voor TenneT vorig jaar nog uitgebreid met een extra veld, zodat het straks weer klaar is voor de toekomst waarin nog meer duurzame energie getransporteerd zal worden.

  Lees meer
 • Industrie

  Omexom vervangt 25kV installatie petrochemische plant

  Omexom heeft opdracht gekregen om de bestaande 25kV inkoopverdeler van een bekende petrochemische onderneming te vervangen. Om de energievoorziening niet te verstoren en veilig te houden tijdens de uitvoering, wordt het project in twee fasen uitgevoerd.

  Lees meer
 • Werken bij

  In gesprek met Marcel Talsma

  Wie zijn de mensen achter ons werk? In januari is Marcel Talsma gestart bij Omexom in Assen als Client Manager, een commerciële rol. Marcel stelt zich voor. Ook vertelt hij over zijn toekomstvisie en de groei die hij voor zich ziet voor Omexom in Assen.

  Lees meer
 • Mobiliteit

  Omexom verzorgt energievoorziening Metro aan Zee

  RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, heeft de engineering, bouw en inbedrijfstelling van het tractiestation uitbesteed aan Omexom. Het gelijkrichterstation zal de metro tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand van energie voorzien. Het belangrijkste doel hierbij is de kwaliteit en betrouwbaarheid van de energievoorziening van de metro infrastructuur te waarborgen.

  Lees meer
 • Werken bij

  Tijdens Corona wisselen van baan. Hoe is dat?

  In oktober 2020 is Thu-Hoan Nguyen gestart bij Omexom in Dordrecht als Systems Engineer. Een bijzondere periode om te wisselen van baan, middenin een pandemie. Hoe gingen de sollicitatiegesprekken? Het inwerktraject? En heb je eigenlijk wel contact met collega’s? Thu-Hoan vertelt.

  Lees meer
 • Energie / PowerUpdate

  De gevolgen van de coronacrisis voor de energietransitie

  De coronacrisis raakt de hele samenleving en grote delen van de economie. De duur van de crisis en de gevolgen ervan kunnen niet nauwkeurig worden ingeschat. Heeft dit alles ook gevolgen voor de energietransitie? En welke gevolgen heeft het voor het grid van de toekomst?

  Lees meer
 • Energie

  Slim onderhoud cruciaal voor optimaal rendement

  Stern Energy heeft Omexom opdracht gegeven om de hoogspanningsinstallatie van de zonneparken die zij in beheer hebben, voor een periode van vijf jaar te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat zonneparken optimaal en continu renderen moet de opgewekte energie te allen tijde naar het net getransporteerd kunnen worden. De hoogspanningsinstallatie is een belangrijk onderdeel in dit proces. Omexom zorgt ervoor dat de installatie in topconditie blijft.

  Lees meer
 • Energie / Industrie / PowerUpdate

  Europa’s grootste waterstoffabriek moet verrijzen in de Eemshaven

  Als het aan het consortium - gevormd door Shell, Gasunie en Groningen Seaports - ligt, staat er in 2030 een enorme electrolyzer in de Eemshaven. Een electrolyzer waarin vier gigawatt aan stroom afkomstig van windmolens in de Noordzee omgezet wordt in waterstof. Rond 2040 zou dit zelfs tien gigawatt kunnen zijn.

  Lees meer