Het laatste nieuws

Nieuws

 • Digitalisering / Energie / Industrie / Mobiliteit / Veiligheid

  Welke rol speelt het BIM ontwerp bij veiligheid?

  Onze collega Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega en Health & Safety Coördinator Angela welke rol het BIM ontwerp bij veiligheid speelt. Kijk je mee?

  Lees meer
 • Consultancy / Energie / Engineering / Referenties

  Ingenieursbureau Aafjes betrekt Omexom bij TenneT-traject

  TenneT is al een paar jaar bezig om via het programma Beter Benutten Bestaande 380 kV de capaciteit van delen van het landelijke 380 KV elektriciteitstransportnet te vergroten. Dit ‘beter benutten’ betekent dat de transportcapaciteit van een bestaande verbinding wordt uitgebreid. Voor een deelproject van dit programma werd het specialisme van Ingenieursbureau Aafjes ingezet. Dit bureau uit Zwolle is gespecialiseerd in onder andere ontwerpen, berekenen en tekenen van staal- en betonconstructie. Vervolgens deed Aafjes een beroep op consultancy van Omexom.

  Lees meer
 • Digitalisering / Energie / Industrie / Mobiliteit

  Hoe wordt BIM toegepast tijdens de uitvoeringsfase?

  Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega Job Molenaar hoe BIM wordt toegepast tijdens de uitvoeringsfase.

  Lees meer
 • Omexom Institute / Energie / Veiligheid

  De Gilde Groep trainde bij Omexom Institute

  Sinds 2021 heeft Omexom in Assen een eigen opleidingsinstituut. Bij Omexom Institute worden vakmensen die werken met hoogspanning getraind en bijgeschoold. Specialisten kunnen er terecht voor de theorie én voor de praktijk: blended learning.

  Lees meer
 • Energie

  Duitse en Nederlandse Omexom business units werken samen in de Eemshaven

  In de Eemshaven werkten Omexom Renewable Energies Offshore uit Oldenburg, Duitsland en Omexom in Assen, Nederland al nauw samen bij het onderhouden van het Gemini-windmolenpark op het grid. Nu deden ze dat weer tijdens een grote onderhoudsstop in juni 2021. Twintig Omexom-specialisten uit beide landen waren tegelijkertijd actief.

  Lees meer
 • PowerUpdate / Mobiliteit

  PowerUpdate 9 is live!

  PowerUpdate nummer negen is uit! Hét online magazine vol met nieuwe ontwikkelingen over de energietransitie. Deze keer gaat het over de successen en struikelblokken van E-mobility. Wat zijn de uitdagingen en kansen op dit gebied? En hoe gaan diverse spelers hiermee om? PowerUpdate ging langs bij diverse spelers op het gebied van e-mobility voor de status quo en de plannen. Snel lezen, dan ben je in één keer op de hoogte.

  Lees meer
 • Mobiliteit / Energie

  Porsche TurboChargers nu ook actief in Nederland

  Omexom heeft opdracht gekregen om de innovatieve en unieke Porsche TurboChargers bij alle Nederlandse Porsche Centra te testen, in bedrijf te stellen en te onderhouden. Het gaat hier om 8 locaties. De primeur was voor Leusden, maar inmiddels kunnen ze in Heteren ook snel laden. Een mooie stap om elektrisch rijden aantrekkelijker en gemakkelijker te maken.

  Lees meer
 • Mobiliteit / Energie

  RET kiest Omexom voor energievoorziening Zero Emissie Bussen

  De RET heeft Omexom gekozen voor de engineering en bouw van de energievoorziening van de Zero Emissie Bussen in de regio Rotterdam. De voorziening bestaat uit vier compactstations en drie inkoopstations die ervoor zorgen dat de laadpunten voor de Zero Emissie Bussen voorzien worden van stroom.

  Lees meer