Het laatste nieuws

Nieuws

 • Energie / Veiligheid

  “Elke melding kan een leven redden”

  De beste melding van een gevaarlijke situatie. Daar ontving Tim Harthoorn, constructiemanager bij Omexom, afgelopen maand een Pluim voor. Die Pluim is leuk vind Tim, de extra positieve aandacht voor het voorkomen van risicovolle situaties, dát vind hij echt een goede zaak. “Een melding doen is enorm belangrijk. Dat geeft ook anderen de mogelijkheid te leren van de situatie. Zo heeft elke melding de potentie een leven te redden”. De goedlachse Zeeuw vertelt op locatie, in Goes, over het bijna incident en zijn kijk op veiligheid.

  Lees meer
 • Milieu / Mobiliteit / Werken bij

  “Niet alleen zeggen, maar ook doen!”

  Het is een uitspraak van René van der Zwan, projectmanager bij Omexom en initiatiefnemer van de “CO2 neutrale keet”. Omexom wil in 2030 circulair zijn en CO2 neutraal in 2035. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het verduurzamen van de processen in eigen huis. Vervolgens worden projectlocaties op verschillende manieren duurzamer. De CO2 neutrale keet is een mooi voorbeeld waar onze collega en initiatiefnemer René van der Zwan met veel enthousiasme over vertelt.

  Lees meer
 • Energie / Digitalisering / Engineering / Studenten

  3e prijs voor afstudeerscriptie Yannick Hagenbeek

  "Een uiterst relevant onderwerp met een uitstekende uitvoering en afbakening". Dat was het oordeel van de jury van de 3E - Royal SMIT Bachelor of Science competitie 2022, over de afstudeeropdracht van Yannick Hagenbeek. Yannick, jr. engineer bij Omexom, won daarmee een derde prijs in de competitie.

  Lees meer
 • Energie / Milieu / Waterstof

  “CO2 neutraal in 2035, we zijn er van overtuigd dat het kan”

  "Omexom wil in 2030 circulair zijn en CO2 neutraal in 2035." Het is een ambitieuze uitspraak van Joop Wervers, directeur van Omexom in Nederland. Deze uitspraak doet hij vanuit de volle overtuiging dat duurzaam ondernemen allang geen ‘nice-to-have’ meer is. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het verduurzamen van de processen in eigen huis. Dit jaar kijken we verder. “Juist in de ketensamenwerking kunnen we het verschil maken.” Hoe en waarom we dat doen, vertelt Joop Wervers met passie.

  Lees meer
 • Consultancy / Energie / Engineering / VINCI Energies

  “We zien kansen om netstudies toe te passen in de lokale markt”

  Hoe kunnen we netstudies lokaal toepassen? Dat begrijpen was het doel van de ‘learning expeditie’ die VINCI Energies onlangs organiseerde. Robert van Diest, Martin de Weerd en Hilbrand Brands van Omexom NL én collega's uit 7 andere landen namen deel aan de expeditie. Ze werden ontvangen door Booth & Associates, ook een merk van VINCI Energies. Naast het ontwerpen van energievoorzieningen, voorziet Booth & Associates in netstudies. “Hoewel het Nederlandse markt verschilt van de Amerikaanse markt, zien we kansen om netstudies ook hier toe te passen”, zegt Hilbrand, business unit manager bij Omexom.

  Lees meer
 • Industrie / Consultancy / Energie / Onderhoud

  Controle over de leverbetrouwbaarheid van je netwerk

  Leverbetrouwbaarheid van het energienetwerk is essentieel voor je productieproces. Daarom heb je als energiegrootverbruiker een eigen midden-spanningsinstallatie. Natuurlijk controleer je die regelmatig. Maar denk je ook aan de infrastructuur van je energie-installatie: de kabels? Om storing en uitval te voorkomen is regelmatig meten en diagnosticeren van belang. Zeker nu het stroomnet zwaar wordt belast door de verhoogde vraag naar elektriciteit.

  Lees meer
 • Digitalisering / Energie / Milieu / Omexom Institute

  “We moeten slimmer werken, niet harder”

  Een gebrek aan technisch personeel, in combinatie met de noodzakelijke versnelling van de energietransitie, vormt een grote uitdaging. Innovaties op het gebied van techniek en nieuwe samenwerkingsvormen in de keten gaan ons helpen. Dat was de boodschap tijdens een werkbezoek van Rijkswaterstaat en Techniek Nederland, bij Omexom Institute in Assen.

  Lees meer
 • Werken bij

  “Een vrouw in de techniek is allang niet meer bijzonder”

  Nederland staat 27e op de Europese lijst van het aantal vrouwen binnen de techniek en we kruipen steeds verder omhoog. Inmiddels is 14% van de technici een vrouw. Ook binnen Omexom groeit het aantal vrouwelijke medewerkers gestaag. Hoe vinden zij het om in een technische omgeving te werken en hoe denken zij over het onderwerp? We vroegen het aan Raghni Sital, secundair engineer en Anne van Vliet, projectmedewerker.

  Lees meer
 • Veiligheid / Energie / Industrie

  Hijskraanwerkzaamheden behoren tot de meest risicovolle werkzaamheden

  Hijswerkzaamheden behoren naast het werken met elektriciteit tot de meest risicovolle werkzaamheden op onze projecten. Omdat het als het misgaat ook écht goed mis kan gaan. Om veilig werken en veiligheidsbewustzijn te bevorderen, houden we geregeld een toolboxmeeting. Voor de risicovolle hijswerkzaamheden gaan we een stapje verder.

  Lees meer