Het laatste nieuws

Nieuws

 • Energie / Bouw / Onderhoud

  Omexom Offshore opent vestiging in Nederland

  Omexom Renewable Energies Offshore GmbH (Omexom Offshore) opent een nieuwe kantoorlocatie in Nederland. Hiermee wil Omexom de offshore-diensten versterken en het bedrijf positioneren als een innovatieve leider in de sector.

  Lees meer
 • InMotion / Energie / Mobiliteit / Studenten

  Omexom ondersteunt missie van InMotion met partnerschap

  Als een van de eerste platinum partners van InMotion, speelt Omexom al jaren een rol in de ontwikkeling van het team. Afgelopen jaar zagen we met trots hoe de studenten een record oplaadtijd van 3.56 minuten neerzetten met hun elektrische raceauto The Revolution. Net zo snel als een gewone tankbeurt. Een breakthrough op weg naar een duurzame toekomst. Met veel plezier verlengen we het partnerschap ook dit jaar! Samen laten we zien dat de energietransitie essentieel én haalbaar is. Kai de Kievit, Partnership Manager InMotion, en Paul van Schijndel, Contractmanager Omexom, praten over de plannen van InMotion voor 2024 en het belang van het partnerschap.

  Lees meer
 • Energie / Bouw / Engineering / Veiligheid

  Lijn door innovatieve oplossing binnen 6 uur gebruiksklaar

  In opdracht van TenneT verzwaart Omexom een hoogspanningsstation in Coevorden. Omdat het energienetwerk overbelast is, is het lastig om verbindingen uit bedrijf te nemen tijdens werkzaamheden. Toch moet de lijn waar we aan werken binnen zes uur gebruiksklaar zijn in het geval van een calamiteit. Hoe? Franz Hiemstra en John Lamers, Voorman en Primair Engineer bij Omexom, bedachten een flexibele ondersteuningsconstructie. Een superveilige en efficiënte oplossing.

  Lees meer
 • Energie / Consultancy / Engineering / Milieu

  Netcongestie maakt flexibiliteit in elektrische infrastructuur noodzakelijk

  Vraag jij je ook af hoe je je fabriek kunt verduurzamen? De energietransitie is ingezet. Het is geen vrijblijvende vraag meer. Maar hoe? De wil is er, maar netcongestie is een beperkende factor. Bleek tijdens een door ons gehoste break-sessie. De sessie was onderdeel van het door Actemium georganiseerde event "Data-Driven Energiemanagement: De sleutel tot fabrieksverduurzaming".

  Lees meer
 • Engineering / Energie / VINCI Energies

  Omexom Nederland werkt aan engineerstekort met Omexom Tsjechië

  De vraag naar goed technisch personeel blijft toenemen, net als het werk aan de energietransitie. Omexom zoekt daarom naar alternatieven. Bijvoorbeeld binnen het VINCI netwerk. Als sinds het begin van Omexom in Nederland bestaat er een succesvolle samenwerking met Omexom Tsjechië. Er werken inmiddels vele Tsjechische techneuten in teams van Omexom en zelfs direct voor TenneT aan Nederlandse projecten. Het gaat vaak om uitvoerende activiteiten. Het Nederlandse Engineeringsteam wil die samenwerking graag uitbreiden met engineeringsactiviteiten.

  Lees meer
 • Energie / Milieu / Waterstof

  Omexom deelname aan World Hydrogen Congress was een succes!

  Waterstof leeft. Dat concludeert Bastiaan Leeuw terugkijkend op het World Hydrogen Congres  2023, dat afgelopen week plaatsvond. Samen met collega's Koen Staffeleu, Johan de Goffau en Arthur Weide was hij aanwezig namens Omexom NL. Een succesvolle ervaring volgens hen.

  Lees meer
 • Energie / Bouw / Engineering / Industrie / Onderhoud

  Ontmoet Omexom tijdens Contacta

  Van 7 tot en met 9 november zijn we met Omexom te vinden op de Contacta beurs in de Zeelandhallen in Goes. Dit evenement staat bekend om zijn dynamische b2b-netwerkmogelijkheden, met meer dan 250 exposanten en een boeiend programma vol met inspirerende colleges, seminars en workshops. Zien we je daar?

  Lees meer
 • Milieu / Bouw

  Tweede leven voor veldhuisjes

  Omexom wil in 2030 circulair zijn en CO2 neutraal in 2035. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het verduurzamen van de processen in eigen huis. Vervolgens worden projectlocaties op verschillende manieren duurzamer. Een mooi voorbeeld is het hergebruik van veldhuisjes op hoogspanningsstations. Aan het woord: Gerrit Noorlander, Senior Project Manager bij Omexom en heel bewust bezig met duurzaamheid.

  Lees meer
 • Waterstof / Energie / Milieu

  Waterstof: Ontwikkelingen, plannen en innovaties

  Waterstofexperts van over de hele wereld komen in de week van 10 oktober samen om te praten over ontwikkelingen, plannen en innovaties op het gebied van waterstof. Dat doen ze tijdens het World Hydrogen Congress Experts in Rotterdam. Omexom is er ook vertegenwoordigt.

  Lees meer