Het laatste nieuws

Nieuws

 • Energie / PowerUpdate

  De gevolgen van de coronacrisis voor de energietransitie

  De coronacrisis raakt de hele samenleving en grote delen van de economie. De duur van de crisis en de gevolgen ervan kunnen niet nauwkeurig worden ingeschat. Heeft dit alles ook gevolgen voor de energietransitie? En welke gevolgen heeft het voor het grid van de toekomst?

  Lees meer
 • Energie

  Slim onderhoud cruciaal voor optimaal rendement

  Stern Energy heeft Omexom opdracht gegeven om de hoogspanningsinstallatie van de zonneparken die zij in beheer hebben, voor een periode van vijf jaar te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat zonneparken optimaal en continu renderen moet de opgewekte energie te allen tijde naar het net getransporteerd kunnen worden. De hoogspanningsinstallatie is een belangrijk onderdeel in dit proces. Omexom zorgt ervoor dat de installatie in topconditie blijft.

  Lees meer
 • Energie / Industrie / PowerUpdate

  Europa’s grootste waterstoffabriek moet verrijzen in de Eemshaven

  Als het aan het consortium - gevormd door Shell, Gasunie en Groningen Seaports - ligt, staat er in 2030 een enorme electrolyzer in de Eemshaven. Een electrolyzer waarin vier gigawatt aan stroom afkomstig van windmolens in de Noordzee omgezet wordt in waterstof. Rond 2040 zou dit zelfs tien gigawatt kunnen zijn.

  Lees meer
 • Mobiliteit

  Omexom verlicht brug Hollandsch Diep

  Omexom heeft opdracht gekregen van BAM (eindklant Infraspeed) om op de langste spoorbrug van de Hogesnelheidslijn Schiphol-Antwerpen nieuwe verlichting aan te brengen. Op de brug Hollandsch Diep, ook wel Derde Moerdijkbrug genoemd, worden windschermen geplaatst om een einde te maken aan de uitval of vertraagde treinen door te harde wind. Door de komst van de windschermen moet de oude verlichting verplaatst en vernieuwd worden.

  Lees meer
 • Energie / Referenties

  Eemshaven Midden in bedrijf

  Vorig jaar stonden Nienke Homan (gedeputeerde Energie en energietransitie van de provincie Groningen), Henk Barentsen (TenneT-manager) en Joop Wervers (Omexom-directeur) tijdens het startmoment van de bouw nog met hun laarzen in het beton. Nu is hoogspanningsstation Eemshaven Midden in bedrijf. Een prachtig moment en een fantastische mijlpaal!

  Lees meer
 • Mobiliteit / Referenties / Veiligheid

  Omexom plaatst remhulp in Haagse trams

  Siemens heeft Omexom opdracht gegeven om in 70 Haagse stadstrams een slim detectiesysteem te plaatsen. Dit gaat trambestuurders helpen om aanrijdingen te voorkomen op het spoor in de drukke binnenstad.

  Lees meer