Onze missie

Omexom Institute is een opleidingsnetwerk voor de energiesector. Het biedt bedrijven en individuen de mogelijkheden om hun vaardigheden te versterken.

De energiemarkt heeft behoefte aan nieuwe talenten en expertise om de doelstellingen van de energietransitie te bereiken. Omexom Institute inspireert mensen om van hun ideeën werkelijkheid te maken en op deze manier hun
steentje bij te dragen aan het bereiken van deze ambitieuze doelstellingen. Deze aanpak sluit aan bij de ambitie van Omexom om de preferred partner te zijn van de spelers in de energiemarkt.

 • Talen
 • Landen
 • Trainingsfaciliteiten
 • Cursussen
 • Deelnemers
  per jaar
 • Praktijklessen

  Deelnemers die voor het eerst aan de slag gaan in een hoogspanningsstation kunnen bij het Omexom Institute oefenen in een veilige omgeving. Deelnemers die al wel ervaring hebben kunnen bij ons hun vaardigheden verbeteren. Ook kunnen zij routine krijgen in werkzaamheden die ze niet vaak uitvoeren of nog nooit hebben gedaan. De praktijkruimte bij het Omexom Institute bestaat uit twee delen: het hoogspanningsstation zelf (het primaire gedeelte) en de besturing en beveiliging hiervan (het secundaire gedeelte).

  Theorielessen

  Er is specifieke kennis nodig om in de energiesector te kunnen en te mogen werken. Deze borgen wij met onze theorielessen en daarmee ook onze kwaliteit. De theorielessen worden inhouse gegeven bij het Omexom Institute, in samenwerking met het Deltion College. Zo kun je sparren met docenten en deelnemers uit het vakgebied. Een voordeel van theorielessen op onze locatie in Assen is dat we tastbare voorbeelden hebben. Onze praktijkruimte zit in hetzelfde pand. Hierdoor kan de theorie direct in praktijk gebracht worden, waardoor de lesstof het meest efficiënt door de deelnemers wordt opgenomen.

  E-learning

  Er is weinig lesmateriaal beschikbaar over de hoogspanning, daarom ontwikkelen we dit zelf. We houden daarmee rekening met de laatste wet- en regelgeving en met de behoeftes van de klant. Een voordeel van e-learning is de flexibiliteit. We kunnen makkelijk modules aanpassen, uitbreiden en toevoegen. Ook biedt e-learning de mogelijkheid voor deelnemers om op hun eigen gekozen tijdstip en locatie aan de slag te gaan.

  Virtual reality

  Door middel van Virtual Reality bootsen we echte situatie na in een virtuele omgeving. In onze verschillende Virtual Reality scenario’s leren onze deelnemers telkens wat nieuws, altijd gericht op veilig werken. Zo maak je bij het Omexom Institute kennis met risicovolle situaties in een veilige en virtuele omgeving. Deelnemers oefenen onder begeleiding van onze trainers en ervaren virtueel de gevolgen als je veiligheidsprotocollen niet volgt

  Opleidingen

  Benieuwd naar de opleidingen en trainingen die ontwikkeld zijn om je te voorzien van de benodigde kennis en kunde om in de energiesector te kunnen en te mogen werken?

  Omexom Institute #1 | Waarom bouwen wij een Institute?

   

  Omexom Institute #2 | Wat leren we van Institutes wereldwijd?

  Omexom Institute #3 | Hoe zetten we E-learning in?

   

  Omexom Institute #4 | Hoe zetten we Virtual Reality in?

   

  Omexom Institute #5 | Hoe zetten we theorielessen in?

   

  Omexom Institute #6 | Hoe zetten we praktijklessen in? – 1 –

   

  Omexom Institute #7 | Hoe zetten we praktijklessen in? – 2 –

   

  Omexom Institute #8 | Waarom werken we samen Deltion?

   

  Omexom Institute #9 | Eerste deelnemers geslaagd!

   

   

  Neem contact op

  Meer informatie? Neem contact met ons op.

  Nieuws over Omexom Institute

  Energie, Omexom Institute, Werken bij

  “Ik solliciteerde bij Omexom vanwege Omexom Institute”

  Sinds 2021 biedt Omexom Institute de opleiding Hoogspanningstechniek aan. Het is een twintig weken durend programma waarin praktijk en theorie elkaar afwisselen. Tweemaal per jaar, in februari en september, starten er ongeveer 10 deelnemers. Afgelopen maand studeerden er weer een groep studenten af. Waaronder vier van onze eigen collega’s. “Super waardevol”, zeggen zowel Mario Alsabbag, die de cursus volgde en Suzanne Gelling, HR Business Partner.
  Lees meer
  Energie, Engineering, Omexom Institute, Referenties

  Omexom levert secundaire installatie voor opleidingscentrum TenneT

  Supertrots zijn we! Het nieuwe opleidingscentrum van TenneT in Ede is opgeleverd. Het centrum, dat beschikt over een volwaardig 110kV hoogspanningsveld, werd uitgebreid met een nieuwe secundaire installatie. Omexom ontwierp de installatie en verzorgde de uitvoering en het functioneel testen van de installatie. Een klus die ons wel is toevertrouwd, gezien onze ervaring met de simulatieomgeving in ons eigen Omexom Institute.
  Lees meer
  Digitalisering, Energie, Milieu, Omexom Institute

  “We moeten slimmer werken, niet harder”

  Een gebrek aan technisch personeel, in combinatie met de noodzakelijke versnelling van de energietransitie, vormt een grote uitdaging. Innovaties op het gebied van techniek en nieuwe samenwerkingsvormen in de keten gaan ons helpen. Dat was de boodschap tijdens een werkbezoek van Rijkswaterstaat en Techniek Nederland, bij Omexom Institute in Assen.
  Lees meer
  Energie, Omexom Institute

  Gasunie volgt workshop bij Omexom Institute

  Omexom Institute, hét opleidingsinstituut voor de hoogspanning, is er niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor die van andere bedrijven. Gasunie bijvoorbeeld.
  Lees meer
  Energie, Omexom Institute, Werken bij

  Veertigste hoogspanningscertificaat uitgereikt!

  Omexom Institute, hét leerinstituut voor hoogspanning in Assen, heeft samen met Deltion College al veertig deelnemers met succes opgeleid. Het certificaat is door het Ministerie van Onderwijs geaccrediteerd en dus erg waardevol. Van harte gefeliciteerd Robert, Rene, Harry, Cor en Dennis!
  Lees meer
  Omexom Institute, Studenten, Veiligheid

  Omexom Institute officieel geopend

  Omexom Institute, hét leerinstituut voor hoogspanning in Assen, is feestelijk geopend. Een belangrijk moment, gevierd samen met collega’s, partners, opdrachtgevers en onderaannemers: alle spelers die belangrijk zijn binnen de ketensamenwerking om de doelstellingen binnen de energietransitie te realiseren.
  Lees meer
  Energie, Engineering, Industrie, Omexom Institute, Werken bij

  Omexom opent nieuwe vestiging in Almelo

  Waarom een nieuwe vestiging? Joop Wervers, directeur bij Omexom, legt uit.
  Lees meer
  Energie, Omexom Institute, Veiligheid

  De Gilde Groep trainde bij Omexom Institute

  Sinds 2021 heeft Omexom in Assen een eigen opleidingsinstituut. Bij Omexom Institute worden vakmensen die werken met hoogspanning getraind en bijgeschoold. Specialisten kunnen er terecht voor de theorie én voor de praktijk: blended learning.
  Lees meer
  Digitalisering, Energie, Engineering, Omexom Institute, Veiligheid

  Geslaagde workshop op Energy Safety Festival

  Gisteren gaven onze collega's Femke en Mateusz de workshop "Veiligheid in hoogspanning" op het Energy Safety Festival.  Omexom is partner van het Festival waar openhartig het gesprek is aangaan over veiligheid in de energiesector.
  Lees meer
  Omexom Institute

  Eerste deelnemers Omexom Institute geslaagd!

  Wat een geweldig moment: de eerste deelnemers aan ons eigen Omexom Institute hebben hun certificaat Hoogspanningstechniek gehaald! Het certificaat is door het Ministerie van Onderwijs geaccrediteerd en dus erg waardevol. Van harte gefeliciteerd Bernard, Reinier, Martin, Natasja, Hessel, Freddy en Gudy van Omexom en Chiel en Laura van TenneT.
  Lees meer