Omexom & VINCI Energies

Omexom, het merk van VINCI Energies gericht op de energietransitie. Omexom helpt klanten om hun doelstellingen ten aanzien van de energietransitie te bereiken. We ontwikkelen oplossingen voor alle spelers die elektriciteit opwekken, transformeren en distribueren.

Netwerkmerken

In Nederland werkt VINCI Energies  vanuit ruim 65 business units onder de netwerkmerken Actemium, Axians en Omexom. Elk merk is gespecialiseerd in haar eigen expertisegebied. In industriële dienstverlening, ICT en automatisering, elektriciteit en netwerken én in het beheer en onderhoud van gebouwen en installaties. Op deze expertisegebieden bieden de merken advies, ontwerp, realisatie en onderhoud.

  • Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op industriële processen;
  • Axians, het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten;
  • Omexom, het merk van VINCI Energies voor de energietranisitie;

Naast de netwerkmerken werken een aantal business units onder een eigen merk met hun specifieke expertise op de markt, zoals Bosman BedrijvenG&HIzenKoning & HartmanVanderLindenVan der Linden & Veldhuis en Verkerk.

Netwerkorganisatie

VINCI Energies kenmerkt zich door een unieke netwerkorganisatie van business units. De business units zitten dicht bij de klanten. Ze zijn zeer autonoom. Daardoor kunnen ze snel en flexibel reageren op veranderingen en kansen in hun lokale markten. Ook kunnen ze tijdelijk of lang samenwerken voor grotere en complexe projecten of internationale klanten. Door de business unit structuur is VINCI Energies een robuuste organisatie: gericht op continuïteit. Ook in die zin zijn ze een duurzame organisatie.

VINCI Energies faciliteert de business units en merken daarbij onder andere op het gebied van HR, Safety, innovatie, netwerken en maatschappelijk verantwoord & duurzaam ondernemen.