De energietransitie versnellen met waterstof

De technologische ontwikkeling van duurzame waterstoftoepassingen voor de mobiliteitssector en industrie accelereert. Samen met onze klanten werken we aan innovatieve oplossingen om de energietransitie naar de duurzame waterstofmarkt te realiseren. Van projecten op het gebied van hoog-, midden- en laagspanning, oplossingen voor mobiliteit tot de elektrische  infrastructuur voor de industrie: wij maken het wereldwijd én lokaal mogelijk voor de mobiliteitssector en industrie.

Wij realiseren de energietransitie

Duurzame waterstof zoals groene waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie binnen de mobiliteitssector en de zware Nederlandse industrie voor het terugdringen van CO2-emissies. Onze oplossingen richten zich op alle spelers die elektriciteit opwekken, transformeren en distribueren dat een cruciale rol speelt bij het maken, transporteren en gebruik van Waterstof. Met onze expertise vanuit Omexom zijn wij nauw betrokken bij het ontwerp en realisatie van veel projecten in het uitbouwen van Elektrische infrastructuur, Elektrificatie (E-boilers, Elektrolysers) en in de mobiliteitsector waaronder Waterstof tankstations.

Expertises

 • Green Hydrogen Production
  • Grid connection and electrical and electrical transformation • Site and modulair built of Electrolysers
 • Power-to-Mobility
  • Hydrogen fueling stations • Onshore power supply for ships • Airport hydrogen hubs
 • Power-to-Industry
  • Electrical battery storage • Site integration of sustainable Hydrogen • Electrification of industrial process (e.g. E-boilers)
 • Een case waar we trots op zijn: Green Planet Mobility

  Omexom heeft de transformator voor Green Planet Mobility, het meest vooruitstrevende tankstation van Europa, geïnspecteerd, getest en in bedrijf gesteld. Nu kan de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruikt worden om de accu’s van auto’s op te laden.

  De energie die niet gebruikt wordt, wordt opgeslagen in hele grote accu’s die ervoor zorgen dat er voldoende energie is op de momenten dat de zon niet schijnt. Zo maakt Green Planet van een tankstation een integraal energiestation die het overspannen stroomnet ontlast. Mooi dat wij hier een bijdrage aan mochten leveren!

  Even voorstellen

  Als Director Business Development & Green Hydrogen vertegenwoordigt Kœn Staffeleu bij Omexom alle zaken op het gebied van hernieuwbare energie en waterstof. Met meer dan 20 jaar operationele en commerciële ervaring in de procesindustrie en elektrische infrastructuur is Koen betrokken geweest bij vele duurzame initiatieven in de energietransitie, waaronder het realiseren van nieuwbouw van Hoogspanningstations, Waterstof tankstations en Electrische boilers voor de zware industrie. Als moderator binnen onze groep staat Kœn in nauw contact met al onze nationale en internationale groep van experts en business units die tot uw beschikking staan om uw duurzame oplossingen te versnellen.

  Koen Staffeleu: “Tijdens mijn loopbaan ben ik altijd een techneut gebleven met een passie voor nieuwe technische ontwikkelingen. Daarom heb ik deze tijd met vele innovaties op het gebied van duurzame waterstoftoepassingen met veel interesse gevolgd.”

  Ideeën uitwisselen?

  We denken graag mee over de financiële kant van de business case in de gehele keten tot en met design, realisatie en uiteindelijke onderhoud van de installaties. Praat verder met Koen Staffeleu: +31 (0)6 21 16 45 17.

  VINCI is onderdeel van HY24

  Hy24 is het eerste en grootste investeringsplatform ter wereld voor infrastructuur met schone waterstof.  Door investeringen in grootschalige infrastructuur voor de productie, opslag en distributie van schone waterstof, is Hy24 een belangrijke speler voor decarbonisatie. Vooral op het gebied van mobiliteitsprogramma en industrie. Hy24 neemt deel aan kansen in de gehele waterstofketen, van upstream tot mid- and downstream. Zo kan Hy24 een sterk en duurzaam infrastructuurrendement leveren van projecten die een blijvende impact hebben op het milieu en de samenleving.