Nieuws

Omexom plaatst 7 laadpalen bij Eemscentrale

Mobiliteit / Energie / Milieu / Referenties

Werknemers en bezoekers van de Eemscentrale kunnen voortaan met een gerust hart met hun elektrische auto naar de Eemhaven komen. Er is genoeg plaats om de auto op te laden. Omexom heeft zeven laadpalen geëngineerd, geleverd, geplaatst, aangesloten en in bedrijf gesteld. Ook de bijbehorende infrastructuur is door Omexom verzorgd.

Belangrijke service voor werknemers en bezoekers met een elektrische auto

Wat komt er allemaal kijken bij deze opdracht? Ronald Dreier, Projectleider bij Omexom vertelt: “Er moesten bijvoorbeeld kabelberekeningen worden gemaakt voor de voedingskabels van de laadpalen. We hebben kabels gelegd tussen de verdeler op de energiecentrale en de verdeler bij de laadpalen. Ook de voedingsverdeler de bij de laadpalen staat, is onderdeel van onze opdracht. Uiteraard horen ook alle testwerkzaamheden erbij, zowel cold als hot commissioning. Ten slotte leveren wij de as-built tekeningen op”.

Omdat Omexom toch al bij de Eemscentrale aan het werk was, heeft de opdrachtgever gevraagd of zij ook gelijk twee acculaadstations voor onder andere hoogwerkers en heftrucks wilden plaatsen. Ronald: “Ook hiervoor hebben we het project van het begin tot het eind verzorgd. Dus van de engineering tot de inbedrijfname.”

Acculaadstation

Verdeelstation