Nieuws

Porsche TurboChargers nu ook actief in Nederland

Mobiliteit / Energie

Omexom heeft opdracht gekregen om de innovatieve en unieke Porsche TurboChargers bij alle Nederlandse Porsche Centra te testen, in bedrijf te stellen en te onderhouden. Het gaat hier om 8 locaties. De primeur was voor Leusden, maar inmiddels kunnen ze in Heteren ook snel laden. Een mooie stap om elektrisch rijden aantrekkelijker en gemakkelijker te maken.

Laadvermogen van 320 kW zorgt voor korte laadtijden

Over de ChargeBox

Onderdeel van de Porsche TurboChargers is de ChargeBox; een energieopslagsysteem voor locaties met onvoldoende beschikbaar netvermogen. Zowel de ChargeBox als de laadpalen zijn vloeistofgekoeld zodat de hitte die tijdens het snelladen vrij komt, snel wordt afgevoerd. De 40 batterijmodules in de ChargeBox zijn samen goed voor 140 kWh.

Over de opdracht

Rogier de Wijn, Technisch Specialist bij Omexom: “Je hebt specifieke kennis nodig om dit werk te kunnen en mogen doen. Mijn collega Chris en ik hebben een training gevolgd bij Porsche en zijn inmiddels volledig gecertificeerd.” Omexom is niet alleen verantwoordelijk voor de inbedrijfname, maar ook het onderhoud hoort bij de opdracht. Rogier: “We kunnen op afstand zien of er storingen zijn en wat voor soort storing het is. Soms is het nodig om het probleem ter plaatse op te lossen. Als je van te voren weet wat er aan de hand is, dan kun je de juiste spullen meenemen.