1. Building low-carbon energy sources & developing the grids

We need to renounce fossil fuels which represent 80% of primary energy sources in the world.

Today wind and solar represent only 6% of electricity generation. While this share will grow, the network needs to adapt.

  • First it needs to be able to accept more connection of solar, wind and hydro powerplants.
  • Second, it needs to be able to deal with very fluctuating energy flows, depending on weather conditions.
  • Third it needs to be able to deal with the high variability thanks to  new balancing assets

Throughout the energy value chain, we will continue to build and connect low-carbon energy sources, adapt the network to increase the share of renewable energies.

Also, we will continue maintaining the carbon-free nuclear plants with a high level of safety.

2.Promoting optimized energy use

The best energy is the one we do not use. This goes with the concept of sobriety and efficiency.
 It’s important for us to design solutions that are energy sufficient and at the same time to use materials and processes which  are more efficient.
More specifically that  means for us:
  • For each project, accompany our clients on the road to energy sufficiency and efficiency by properly dimensioning our offer to their real needs.
  • Supportcities to optimize streetlighting services: from project design to the implementation of the energy performance contracttailored to the customers’ needs
  • Otimize the energy consumption of the streetlighting services by adapting process, organization and transforming the networks into a multi-service platform

3. Implementing innovative and collaborative solutions​

By integrating digital and all the improvements it brings, we need to continue to develop tools allowing us and our customer to be more efficient, and new business models that put energy at the heart of our concerns.

Our latest news

Energie, Milieu

“Als we nu al het verschil kunnen maken, waarom dan niet?!”

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan snel. Om die ontwikkelingen te volgen en ons op koers te houden zochten we een duurzaamheidscoordinator. Die vonden we in Frans Buijsen. "Ik wil graag mijn steentje bijdragen", zegt hij. 'Dat zal iets van mijn generatie zijn." Van schone schijn houdt hij niet. "Omdat duurzaamheid een hot topic is, kan een functie als de mijne voor de show zijn. Ik wil alleen voor een organisatie werken, die echt met duurzaamheid aan de slag wil." Maak kennis met een bevlogen man.
Lees meer
Energie, Milieu, VINCI Energies

 Omexom wint VINCI Energies One Earth Challenge!

Met het project ‘hergebruik veldhuisjes’ won het team van Gerrit Noorlander de VINCI Energies One Earth Challenge. Een intern initiatief van VINCI Energies om onze milieuvriendelijke oplossingen in de schijnwerpers te zetten. Het winnende project gaf afgedankte veldhuisjes een tweede leven. Zo bespaarde het team twee ton C02. Een fantastisch resultaat.
Lees meer
Energie, Onderhoud, Referenties

Succesvol onderhoudsdebuut bij Sloecentrale

Een keer per jaar wordt de Sloecentrale stilgelegd voor groot onderhoud. Dit jaar mocht Omexom de hoogspanning voor de eerste keer onder handen nemen. We mogen spreken van een succesvol debuut. Aan het woord: Wim Harthoorn, EC/I Teamleader bij de Sloecentrale. De dagtaak van dit team is het coördineren en regelen van al het onderhoud en zorgen dat de centrale altijd in een optimale conditie verkeert.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Milieu

Vattenfall kiest Omexom voor één van de grootste E-boilers van Europa

Vattenfall gaat bij een van haar twee warmtekrachtcentrales in Diemen een E-boiler inzetten. Eén van de grootste in Europa. Omexom verzorgt de engineering en realisatie van de elektrische installaties voor deze ‘mega-waterkoker’. De bouw start in maart 2023. De E-boiler wordt begin 2025 opgeleverd.
Lees meer
Energie, Onderhoud, Referenties

“Het is fijn als een firma goed meedenkt”

Energiecentrales spelen een belangrijke rol in de energievoorziening. Het is daarom belangrijk regelmatig onderhoud uit te voeren om storingen te voorkomen en de levensduur van de apparatuur te verlengen. Er zijn werkzaamheden, zoals inspecties, reparaties en upgrades die alleen kunnen worden uitgevoerd als de centrale stilligt. Tijdens één van deze onderhoudsstops werden (onder andere) een transformator en frequentieregelaar vervangen. Omexom is ingeschakeld om deze aan te sluiten. Aan het woord: Damian Keur, Trainee Engineer Electrical bij de Amercentrale van RWE.
Lees meer
Energie, Engineering

Revolutionaire nieuwe laadtijd voor InMotion raceauto

Studententeam InMotion haalde een nieuwe mijlpaal. Hun elektrische raceauto Revolution laadt in 3.56 minuten. Dat is net zo snel als een 'gewone tankbeurt'. Een 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘵𝘩𝘳𝘰𝘶𝘨𝘩 op weg naar een duurzame toekomst. Want het reduceren van de laadtijd is een van de belangrijkste aspecten om het elektrisch rijden te promoten aan de consument.
Lees meer
Energie, Milieu

Duurzamer door ketensamenwerking

Wil je voortbestaan, dan moet je duurzaam zijn. Maar bij Joop Wervers, perimeter directeur bij Omexom Nederland, gaat het verder dan dat. “Wij hebben de overtuiging dat we de planeet moeten bewaren voor het nageslacht. Daarom hebben we als Omexom Nederland heel serieuze duurzaamheidsdoelstellingen.” Om die doelstellingen te bereiken, verwacht Omexom veel van de ketensamenwerking. Voor de vertaling van ambitie naar praktijk zocht Omexom ondersteuning van advieskantoor 2BHonest. Joop Wervers en Sivan van Leerzem, Sustainability & Circularity Consultant bij 2BHonest, in gesprek over duurzaamheid, verantwoordelijkheid en impact maken.
Lees meer
Consultancy, Digitalisering, Energie, Werken bij

“Mijn stage draagt bij aan de ontwikkeling van een nieuwe dienst”

Het engineeringteam van Omexom in Zwolle start met het adviseren van grootverbruikers in het vrije domein (o.a. industrie, bedrijventerreinen) en regionale netbeheerders. Netwerkberekeningen zijn daar een essentieel onderdeel van. Zulke berekeningen maak je met de software tool Vision Network Analysis. Rik van den Hoorn, 3e jaarsstudent elektrotechniek, werkte tijdens zijn stage aan een werkinstructie. Daarmee is de tool snel toegankelijk voor het engineersteam en is er al vanaf de start een uniforme werkwijze.
Lees meer
Energie, Engineering

Omexom helpt het net van Stedin sterker en veiliger te maken

Voor de aanleg van nieuwbouwwoningen en een warmtenet verzwaart Stedin de transformatoren in 25/10 kV transformatorstation Delft 3. Hoe? Door ze actief te koelen. De capaciteit wordt hierdoor 10MVA groter. Ook komen er extra velden bij om uitbreiding mogelijk te maken. Omexom heeft opdracht gekregen van Stedin om de secundaire engineering te verzorgen.
Lees meer
Energie, Veiligheid

“Elke melding kan een leven redden”

De beste melding van een gevaarlijke situatie. Daar ontving Tim Harthoorn, constructiemanager bij Omexom, afgelopen maand een Pluim voor. Die Pluim is leuk vind Tim, de extra positieve aandacht voor het voorkomen van risicovolle situaties, dát vind hij echt een goede zaak. “Een melding doen is enorm belangrijk. Dat geeft ook anderen de mogelijkheid te leren van de situatie. Zo heeft elke melding de potentie een leven te redden”. De goedlachse Zeeuw vertelt op locatie, in Goes, over het bijna incident en zijn kijk op veiligheid.
Lees meer