Nieuws

Omexom ondersteunt missie van InMotion met partnerschap

InMotion / Energie / Mobiliteit / Studenten

Als een van de eerste platinum partners van InMotion, speelt Omexom al jaren een rol in de ontwikkeling van het team. Afgelopen jaar zagen we met trots hoe de studenten een record oplaadtijd van 3.56 minuten neerzetten met hun elektrische raceauto The Revolution. Net zo snel als een gewone tankbeurt. Een breakthrough op weg naar een duurzame toekomst. Met veel plezier verlengen we het partnerschap ook dit jaar! Samen laten we zien dat de energietransitie essentieel én haalbaar is. Kai de Kievit, Partnership Manager InMotion, en Paul van Schijndel, Contractmanager Omexom, praten over de plannen van InMotion voor 2024 en het belang van het partnerschap.

De missie van InMotion

Kai: “Onze generatie is enorm bezig met klimaatverandering en de energietransitie. Met onze elektrische raceauto proberen we de automotive industrie te inspireren. We vinden dat de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden niet snel genoeg gaan. Drempels die bestaan ten opzichte van elektrisch rijden willen we wegnemen. Zoals bijvoorbeeld de lange laadtijden.

Innovatiekracht

Paul:We zijn ontzettend trots op het team van InMotion. Vorig jaar verrasten ze ons met een laadtijd van 3 minuut en 56 seconden. Dat is ongekend. Dat kan alleen omdat het zo’n enthousiast team is, dat vol inzet op vernieuwing en ontwikkeling. Ik ben heel benieuwd naar de stappen die ze dit jaar gaan maken. Het plan is ontzettend mooi. Ze willen dit jaar ook echt gaan racen, dat vraagt om een enorme innovatiekracht.”

Versnellen van de energietransitie

Kai: “Omexom speelt als één van de platinum partners van InMotion een belangrijke rol in onze ontwikkeling. De ondersteuning van Omexom helpt ons om de innovatieve kracht in de energietransitie te zijn. We delen een missie, namelijk het versnellen van de energietransitie. We geloven dat die transitie essentieel én haalbaar is. Het is mooi dat we onze krachten kunnen bundelen, zodat we dat ook met resultaten kunnen laten zien. We zijn Omexom dankbaar dat ze al zo lang een onmisbaar onderdeel zijn van onze missie.”

Kai de Kieviet, Partner Manager InMotion

Omexom gelooft net als InMotion in het versnellen van de energietransitie. Samen laten we zien dat die transitie essentieel én haalbaar is.

Partnerschap

Paul: “InMotion en Omexom passen bij elkaar. We leven in de tijd van de energietransitie. Mensen zullen over moeten stappen naar andere manieren van vervoer. Dan komen zaken als laden en laadtijden om de hoek kijken. Dat is waar InMotion vol op inzet. Om sneller laden mogelijk te maken, moet je met hogere vermogens laden. Omexom legt daar de infrastructuur voor aan. Vervolgens moet je dat vermogen ook in de auto krijgen. We hebben engineers in dienst die precies voor die vraagstukken mooie, slimme en veilige oplossingen bedenken.”

Presteren op het circuit

Kai: “Ons doel is om met een van onze elektrische auto’s de 24h van Le Mans te rijden. Dat is de ultieme setting om een auto te testen en te laten zien dat de techniek in elke situatie werkt. Daar hebben we natuurlijk een erg snelle laadtijd voor nodig. Met de ontwikkeling van onze eigen batterij- en koeltechniek zitten we inmiddels op een razendsnelle laadtijd van 3 minuten en 56 seconden. Het team van dit jaar focust op het werkend maken van het batterijpakket in de auto. We willen laten zien dat de auto ook echt een lange tijd met constante resultaten kan presteren op het circuit. Zo willen we aantonen dat supersnel laden, of zoals wij het noemen: ‘Electric Refueling’, in de toekomst ook voor andere auto’s mogelijk kan zijn. Juist voor de grote autobedrijven is dit een uitdaging.”

Ontwikkeling

Paul: “Dit jaar werkt InMotion ook aan een programma om jongeren te  stimuleren voor techniekonderwijs te kiezen. Er is een schreeuwend tekort aan technici en die zijn juist heel hard nodig om de energietransitie voor elkaar te kunnen krijgen. Ik vind dat echt een geweldig initiatief. Daarnaast bestaat InMotion elk jaar uit een volledig nieuw team. Het is iedere keer weer een groot plezier om al die jonge mensen zo te zien groeien in hun rol. Ik kijk er enorm naar uit om de ontwikkelingen op al die vlakken van dichtbij mee te maken.”

Meer lezen over Electric Refueling?

InMotion wil aantonen dat supersnel laden, oftwel ‘Electric Refueling’ in de toekomst voor alle auto’s mogelijk is. Met de ontwikkeling van hun eigen batterij- en koeltechniek laden ze hun elektrische raceauto inmiddels in 3 minuten en 56 seconden. Hoe die revolutionaire laadtijd tot stand kwam lees je hier.