Nieuws

Omexom Offshore opent vestiging in Nederland

Energie / Bouw / Onderhoud

Omexom Renewable Energies Offshore GmbH (Omexom Offshore) opent een nieuwe kantoorlocatie in Nederland. Hiermee wil Omexom de offshore-diensten versterken en het bedrijf positioneren als een innovatieve leider in de sector.

Het nieuwe Offshore kantoor is gevestigd aan de Korenmaat 4, in Assen. Het team bestaat uit Steffan Faber, Projectmanager, Menno Herder, Technisch Specialist en Selma Heikamp als Commercieel Assistent. Samen brengen zij 27 jaar commerciële ervaring, 9 jaar projectmanagement en 23 jaar technische expertise met zich mee. Marcel Talsma is de vestigingsmanager en contactpersoon voor toekomstige projecten.

“De opening van ons kantoor in Assen is een belangrijke stap voor Omexom Offshore”, zegt Dirk Warnecke, Managing Director van Omexom Renewable Energies Offshore. “Met deze zet kunnen we niet alleen onze bestaande klanten beter bedienen, maar zijn we ook goed gepositioneerd om te profiteren van groeimogelijkheden in de Nederlandse offshore markt.”

 

Dirk Warnecke

Managing Director Omexom Renewable Energies Offshore

We zien kansen voor duurzame samenwerking en willen graag bijdragen aan het  behalen van de offshore energiedoelen in de Benelux.

Groeistrategie en focus op de Benelux

Omexom Offshore wil haar aanwezigheid in Nederland versterken en de uitdagingen van geplande groei in 2030 aangaan. Nederland plant een vertienvoudiging van het geïnstalleerde offshore windvermogen, en Omexom is vastbesloten daarin een actieve rol te spelen.

De locatie in Assen is gekozen vanwege de centrale ligging en de geplande ontwikkeling van Groningen tot een energieknooppunt met vele samenwerkingsinitiatieven. Door lokaal aanwezig te zijn, kan Omexom maatwerkoplossingen bieden voor de Nederlandse markt en optimale ondersteuning door lokaal personeel garanderen.

Vooruitzichten tot 2025

Omexom Offshore richt zich in eerste instantie op onderhoudsactiviteiten en projectmanagement in Nederland. “We zien kansen voor duurzame samenwerking en willen bijdragen aan het succesvol implementeren van offshore energiedoelen in de Benelux”, besluit Dirk Warnecke.

Over Omexom Offshore

Omexom Offshore, opgericht in 2012 als EWE Offshore Service & Solutions GmbH, heeft met succes uitdagingen in offshore windenergie aangepakt sinds de beginjaren van de Duitse en Europese offshore-markt. Sinds de overgang naar VINCI in 2020 is Omexom Offshore onderdeel van Omexom, waar meer dan 10 jaar offshore-ervaring wordt gecombineerd met de kracht van een internationale, sector overschrijdende groep.