Omexom ontwerpt, realiseert en onderhoudt installaties en netwerken voor ondernemingen die zelf elektriciteit opwekken of verbruiken. Bijvoorbeeld nieuwbouw, aanpassingen of renovatie. Ook bieden we klanten onderhouds- en  beheersconcepten op maat.

Elektriciteit is essentieel voor de industrie

Een betrouwbare en een veilige energie infrastructuur is cruciaal voor de continuïteit van industriële productieprocessen.  Veel fabriekseigenaren hebben hiervoor een eigen energie infrastructuur voor de opwekking en/of distributie van elektriciteit. Veelal zijn dit verouderde netwerken of installaties. Deze eigenaren staan voor de uitdaging om deze vaak verouderde omgeving op een verstandige manier te onderhouden of te renoveren. Dit vraagt om een specifieke expertise op het gebied van uitbreiding, renovatie en onderhoud op het elektriciteitsnetwerk.

De veiligheid, betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid van elektrische installaties met bijbehorende infrastructuur wordt steeds belangrijker. Energievoorziening is van cruciaal belang voor de continuïteit van productieprocessen. Door de sterk veranderende wet- en regelgeving is de energiemarkt volop in beweging. Het beleid vanuit de overheid zegt dat de TSO (Transport Service Organisatie) en de RNB’s (Regionale Netwerk Bedrijven) verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur. Dat betekent dat met name de RNB zich niet meer bezig houden met het zogenaamde vrije domein. De praktijk kent een veelvoud van oplossingen. Zo kan er sprake zijn van een eigen installatie, gehuurde delen of een combinatie van beide. In diverse gevallen worden de installaties onvoldoende beheerd.

Zekerheid

De komst van allerlei alternatieve energie opwekkingen, zoals wind- en zonne-energie zorgt voor ervoor dat het net instabieler is geworden. Hiernaast gaat ook de kwaliteit van de energie een steeds grotere rol spelen. Kortom de energielevering is veel dynamischer geworden waardoor ook de kwetsbaarheid is toegenomen.

Van oudsher beschikken veel industrieën of fabrieken over een eigen netwerkstructuur of installaties. Enkele hebben zelf een eigen opwekking. Zonder het altijd zelf in de gaten te hebben zijn deze installatie vaak verouderd of hebben te maken met achterstallig onderhoud. Vaak is specifieke expertise gewenst op het gebied onderhoud, modificatie en uitbreiding. Omexom beschikt over deze specifieke expertise en kan assistentie verlenen op het gebied van advisering, engineering, onderhoud en projecten.

Nieuws gerelateerd aan industrie

26.03.2024 Energie, Industrie

De beste oplossingen leveren we door samenwerking met onze leveranciers

We leveren graag het beste aan onze opdrachtgevers. Daarom lopen we voorop als het gaat om het aanbieden van oplossingen voor de uitdagingen waarmee de markt te maken heeft. De ontwikkelingen in onze markt gaan snel, bijvoorbeeld als het gaat om digitalisatie en verduurzaming. Vooroplopen kan alleen door samenwerking te zoeken in de keten. Samen met onze leveranciers kijken hoe we elkaar kunnen versterken in het verbeteren.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Onderhoud

Omexom in Goes is verhuisd!

Het team van Omexom in Goes is verhuisd naar de nieuwe bedrijfsruimte aan de Eberhardtweg 1B in Goes.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering, Industrie, Onderhoud

Ontmoet Omexom tijdens Contacta

Van 7 tot en met 9 november zijn we met Omexom te vinden op de Contacta beurs in de Zeelandhallen in Goes. Dit evenement staat bekend om zijn dynamische b2b-netwerkmogelijkheden, met meer dan 250 exposanten en een boeiend programma vol met inspirerende colleges, seminars en workshops. Zien we je daar?
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Milieu

Vattenfall kiest Omexom voor één van de grootste E-boilers van Europa

Vattenfall gaat bij een van haar twee warmtekrachtcentrales in Diemen een E-boiler inzetten. Eén van de grootste in Europa. Omexom verzorgt de engineering en realisatie van de elektrische installaties voor deze ‘mega-waterkoker’. De bouw start in maart 2023. De E-boiler wordt begin 2025 opgeleverd.
Lees meer
Consultancy, Energie, Industrie, Onderhoud

Controle over de leverbetrouwbaarheid van je netwerk

Leverbetrouwbaarheid van het energienetwerk is essentieel voor je productieproces. Daarom heb je als energiegrootverbruiker een eigen midden-spanningsinstallatie. Natuurlijk controleer je die regelmatig. Maar denk je ook aan de infrastructuur van je energie-installatie: de kabels? Om storing en uitval te voorkomen is regelmatig meten en diagnosticeren van belang. Zeker nu het stroomnet zwaar wordt belast door de verhoogde vraag naar elektriciteit.
Lees meer
Energie, Industrie, Veiligheid

Hijskraanwerkzaamheden behoren tot de meest risicovolle werkzaamheden

Hijswerkzaamheden behoren naast het werken met elektriciteit tot de meest risicovolle werkzaamheden op onze projecten. Omdat het als het misgaat ook écht goed mis kan gaan. Om veilig werken en veiligheidsbewustzijn te bevorderen, houden we geregeld een toolboxmeeting. Voor de risicovolle hijswerkzaamheden gaan we een stapje verder.
Lees meer
Energie, Industrie

Omexom maakt ruimte voor nieuwbouw bedrijfspand

Een grote, internationale producent van trucks gaat de productiecapaciteit verhogen om aan de groeiende vraag vanuit de markt te blijven voldoen. Op het huidige terrein wordt een nieuwe productiehal gebouwd, maar er kon niet geheid worden, omdat een 10kV kabel in de weg lag. Omexom heeft de kabel inmiddels omgeleid, zonder het productieproces van de vrachtwagens te verstoren.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie

Omexom bouwt mee aan één van de grootste E-boilers van Europa

Omexom heeft opdracht gekregen van Vattenfall om de engineering en realisatie van de elektrische installaties ten behoeve van een nieuwe elektrische boiler op de Centrale in Diemen te verzorgen.
Lees meer
Energie, Industrie, Onderhoud, Werken bij

Wie maken de energietransitie waar?

Iedereen praat en denkt mee over de energietransitie. Onze collega’s maken het mogelijk. Tijd om een paar secundaire monteurs in het zonnetje te zetten ☀ Vandaag stellen we Ard, Laura en Erwin aan je voor. Wat doen zij? Waarom is dat zo belangrijk? En nog veel meer! Kijk je mee?
Lees meer
Industrie, Onderhoud

Omexom aan het werk op grote hoogte

Omexom onderhoudt sinds twee jaar alle middenspanningscomponenten op één van ‘s werelds meest moderne en innovatieve containerterminals. Gezien het feit dat het werk 24/7 doorgaat is een betrouwbare energievoorziening is een belangrijke vereiste. Omexom helpt de opdrachtgever hierbij door te zorgen dat de middenspanningsinstallatie in topconditie blijft.
Lees meer