Nieuws

Omexom maakt ruimte voor nieuwbouw bedrijfspand

Energie / Industrie

Een grote, internationale producent van trucks gaat de productiecapaciteit verhogen om aan de groeiende vraag vanuit de markt te blijven voldoen. Op het huidige terrein wordt een nieuwe productiehal gebouwd, maar er kon niet geheid worden, omdat een 10kV kabel in de weg lag. Omexom heeft de kabel inmiddels omgeleid, zonder het productieproces van de vrachtwagens te verstoren.

Hoe is dit aangepakt?

De omlegging is gemaakt door middel van een gestuurde boring tussen twee gebouwen in. In het weekend is de oude kabel aan twee zijden doorgeknipt, de nieuwe kabel gemonteerd en in bedrijf genomen. Op maandagmorgen kon de productie weer opgestart worden. Henk Kerkhof, projectleider bij Omexom: “Een van de voorwaarden om dit project te mogen uitvoeren was dat we het op korte termijn én zonder de productie van nieuwe vrachtwagens te verstoren, konden uitvoeren. Dit vergde extra coördinatie met alle betrokkenen tijdens het project. Mede door de goede samenwerking en flexibele instelling is dit project in een paar weken gerealiseerd. Hierdoor heeft de bouw van de nieuwe hal geen vertraging opgelopen. Ik ben trots dat we dit met elkaar in een korte tijd hebben voor deze, voor ons nieuwe klant, voor elkaar hebben gekregen.”

Paul van den Berg, projectleider van de opdrachtgever: “Heel mooi om te zien dat Omexom oog had voor het hoge bedrijfsrisico in dit project. Aan alle kanten is er op voorhand zoveel mogelijk kans op problemen weggenomen. Tijdens uitvoering was de communicatie uitstekend. Op deze manier hebben we gezamenlijk gewaarborgd dat de productie op maandagmorgen probleemloos weer is opgestart.”

Inmiddels heeft Omexom ook het vertrouwen vanuit de klant gekregen om het tweede project te mogen uitvoeren!