Nieuws

Omexom bouwt mee aan één van de grootste E-boilers van Europa

Industrie / Energie / Engineering

Omexom heeft opdracht gekregen van Vattenfall om de engineering en realisatie van de elektrische installaties ten behoeve van een nieuwe elektrische boiler op de Centrale in Diemen te verzorgen.

Onlangs stonden beide partijen stil bij dit bijzondere moment en werden de handtekeningen onder het contract gezet.  Aanwezig waren Willem-Jan Horlings, Roel Hinz en Richard van den Broek vanuit Vattenfall en Peter Blankers, Joop Wervers en Arno Imanse namens Omexom.

Meer weten over de E-boiler en waarom dit zo goed is voor de energietransitie? Lees er alles over op de website van Vattenfall: https://group.vattenfall.com/nl/wat-we-doen/onze-activiteiten/stadswarmte/e-boiler-diemen

De werkzaamheden waarvoor Omexom verantwoordelijk is, bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Detail ontwerp van de installatie; zowel het bouwkundige gedeelte als ook het primaire en secundaire ontwerp.
  • Bouw van de transformator box en het plaatsen van een 21/21 kV 160 MVA hoogspanningstrafo
  • Bouw van een 21 kV installatie bestaande uit een HS verdeler voor het aansluiten van de E-boilers en de hoogspanningsverbindingen (railsystemen) tussen de transformator en de bestaande centrale en van de transformator naar de verdeler.

 

Op de foto van links naar rechts Willem-Jan Horlings,  Peter Blankers, Richard van den Broek,  Joop Wervers, Roel Hinz, Arno Imanse