Nieuwsberichten gerelateerd aan mobiliteit

Mobiliteit

Omexom verzorgt energievoorziening Metro aan Zee

RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, heeft de engineering, bouw en inbedrijfstelling van het tractiestation uitbesteed aan Omexom. Het gelijkrichterstation zal de metro tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand van energie voorzien. Het belangrijkste doel hierbij is de kwaliteit en betrouwbaarheid van de energievoorziening van de metro infrastructuur te waarborgen.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom verlicht brug Hollandsch Diep

Omexom heeft opdracht gekregen van BAM (eindklant Infraspeed) om op de langste spoorbrug van de Hogesnelheidslijn Schiphol-Antwerpen nieuwe verlichting aan te brengen. Op de brug Hollandsch Diep, ook wel Derde Moerdijkbrug genoemd, worden windschermen geplaatst om een einde te maken aan de uitval of vertraagde treinen door te harde wind. Door de komst van de windschermen moet de oude verlichting verplaatst en vernieuwd worden.
Lees meer
Mobiliteit, Referenties, Veiligheid

Omexom plaatst remhulp in Haagse trams

Siemens heeft Omexom opdracht gegeven om in 70 Haagse stadstrams een slim detectiesysteem te plaatsen. Dit gaat trambestuurders helpen om aanrijdingen te voorkomen op het spoor in de drukke binnenstad.
Lees meer
21.01.2020 Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe blijf je in controle over je installatie?

Lees meer
21.01.2020 Milieu, Mobiliteit, Referenties

Omexom verzorgt software voor laadlocaties zero-emissiebussen RET

RET heeft Omexom gevraagd het besturingssysteem van de voedingsinstallaties voor de laadvoorzieningen te verzorgen. Ook moeten de installaties zichtbaar en bedienbaar zijn op het centrale SCADA-systeem van de RET.
Lees meer
21.01.2020 InMotion, Milieu, Mobiliteit, Studenten

Racen met een elektrische auto tijdens de 24 uursrace van Le Mans in 2023?

Dat willen InMotion en sponsor Omexom samen bereiken! InMotion en Omexom ondertekenden deze week het sponsorcontract om de gezamenlijke ambitie te bezegelen.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom vervangt afstandsbediening ABC lijn RET

RET heeft Omexom opdracht gegeven om de afstandsbediening op de ABC lijn te vervangen en aan te sluiten op het centrale RET Afstandsbediening Tractie SCADA (ABT)-systeem. De afstandsbediening is namelijk verouderd en aan vervanging toe. Bijkomend voordeel van de vervanging is dat het merendeel van de metrolijnen van RET na voltooiing met hetzelfde systeem werkt.
Lees meer
Mobiliteit

RET kiest Omexom voor energievoorziening Hoekse Lijn

RET N.V. Rotterdam heeft gekozen voor Omexom voor de realisatie van de ombouw energievoorziening van de bestaande treinverbinding Hoekse Lijn naar een moderne lightrail verbinding. Omexom, het merk van VINCI Energies gericht op de energietransitie, heeft de opdracht verkregen voor de realisatie van de energievoorziening.
Lees meer