Nieuwsberichten gerelateerd aan mobiliteit

Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de engineeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega én engineer Remon de Koning hoe BIM wordt toegepast tijdens de engineeringsfase.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Wat is de rol van BIM bij digitalisering binnen de energietransitie?

Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video gaat hij in op de rol van BIM.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom vervangt Afstand Bedieningssysteem Tractie RET

RET en Omexom hebben overeenstemming bereikt over het contract voor de vervanging van het Afstand Bedieningssysteem Tractie (ABT). Dit systeem verzorgt de bediening, bewaking en monitoring van het energievoorzieningssysteem voor de metro- en tramlijnen en sinds kort ook de elektrische bussen. De opdracht wordt gecomplementeerd met een onderhoudsovereenkomst voor de komende vijftien jaar. Omexom is zeer verheugd dat zij deze opdracht mag uitvoeren.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe helpt digitalisering de energietransitie?

Onze collega Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. Waarom het belangrijk is om antwoord te geven op deze vraag? Dat leggen we uit in de eerste video van deze reeks.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom maakt ruimte voor woningbouw aan Zuiderparkweg

Aan de Zuiderparkweg in Rotterdam worden nieuwe woningen gebouwd. Om ruimte te creëren voor deze woningen, is besloten het bestaande gelijkrichterstation te verplaatsen naar een nieuwe plek in de buurt. De RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, heeft de engineering, demontage, bouw en inbedrijfstelling van zowel het tijdelijke als het nieuwe gelijkrichterstation uitbesteed aan Omexom.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom verzorgt energievoorziening Metro aan Zee

RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, heeft de engineering, bouw en inbedrijfstelling van het tractiestation uitbesteed aan Omexom. Het gelijkrichterstation zal de metro tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand van energie voorzien. Het belangrijkste doel hierbij is de kwaliteit en betrouwbaarheid van de energievoorziening van de metro infrastructuur te waarborgen.
Lees meer
Mobiliteit

Omexom verlicht brug Hollandsch Diep

Omexom heeft opdracht gekregen van BAM (eindklant Infraspeed) om op de langste spoorbrug van de Hogesnelheidslijn Schiphol-Antwerpen nieuwe verlichting aan te brengen. Op de brug Hollandsch Diep, ook wel Derde Moerdijkbrug genoemd, worden windschermen geplaatst om een einde te maken aan de uitval of vertraagde treinen door te harde wind. Door de komst van de windschermen moet de oude verlichting verplaatst en vernieuwd worden.
Lees meer
Mobiliteit, Referenties, Veiligheid

Omexom plaatst remhulp in Haagse trams

Siemens heeft Omexom opdracht gegeven om in 70 Haagse stadstrams een slim detectiesysteem te plaatsen. Dit gaat trambestuurders helpen om aanrijdingen te voorkomen op het spoor in de drukke binnenstad.
Lees meer
21.01.2020 Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe blijf je in controle over je installatie?

Lees meer
21.01.2020 Milieu, Mobiliteit, Referenties

Omexom verzorgt software voor laadlocaties zero-emissiebussen RET

RET heeft Omexom gevraagd het besturingssysteem van de voedingsinstallaties voor de laadvoorzieningen te verzorgen. Ook moeten de installaties zichtbaar en bedienbaar zijn op het centrale SCADA-systeem van de RET.
Lees meer