Het netwerk is toe aan vernieuwing

Bouw

Intelligente besturing en duurzame materialen

Future-proof vernieuwen

De vraag naar energie wordt nog steeds elke dag groter en het hoogspanningsnetwerk is toe aan vernieuwing. Vervoersbedrijven, fabrieken en regio’s staan voor de uitdaging om de capaciteit uit te breiden op de bestaande infrastructuur of deze te moderniseren. Het is onze taak om een bijdrage te leveren aan de energietransitie; dit doen we met de bouw van nieuwe installaties, verduurzaming van materialen en intelligente besturingen.

Veilig werken

Veiligheid staat altijd op nummer één in de realisatiefase. We volgen het veiligheidsprotocol strikt en de alertheid is hoog. Op het moment dat iemand iets niet vertrouwt doen we direct een stap naar achter en zeggen we tegen elkaar: hier klopt iets niet. Ook met de opdrachtgever zijn we hier scherp op.

Lees meer over veilig werken

Zekerheid en kwaliteit

 Als specialist in de hoogspanning bouwt Omexom primaire en secundaire installaties voor elektriciteitscentrales, windturbines, elektriciteitsnetten, onderstations, tractiestations en verdeelrichtingen. Alle onderdelen worden geleverd met een CE-keurmerk en getest volgens Factory Acceptance Test (FAT). De installatie op locatie wordt volgens de Site Acceptence Test (SAT) opgeleverd. 

Testen is van groot belang voordat het project kan worden overdragen aan de opdrachtgever. Tijdens ieder project wordt door onze technisch managers getoetst of er wordt voldaan aan de functionele eisen, aan  de veiligheidsprotocollen en aan het basisontwerp. Tegelijkertijd hebben we ook te maken met een enorme toename aan de energiebehoefte. Stadsverwarming, elektrisch rijden, elektrische boilers, warmtepompen.. het vraagt enorm veel van het energienet. De parate kennis van nieuwe energie en technologie moet binnen het team ongelofelijk snel worden opgeschaald. Dit pakken we op met ondernemende en proactieve teamleden. Een uitdaging waar ik persoonlijk erg veel energie van krijg!

Andre Timmermans

Neem contact met ons op

Vragen of interesse in onze expertises en oplossingen?