Nieuws

Omexom verzorgt software voor laadlocaties zero-emissiebussen RET

Mobiliteit / Milieu / Referenties

RET heeft Omexom gevraagd het besturingssysteem van de voedingsinstallaties voor de laadvoorzieningen te verzorgen. Ook moeten de installaties zichtbaar en bedienbaar zijn op het centrale SCADA-systeem van de RET.

Concrete bijdrage aan de energietransitie

Als het gevolg van het energieakkoord moet in Nederland al het openbaar busvervoer in 2030 emissieloos zijn. In Rotterdam en omstreken is vervoerder RET als concessiehouder van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag verantwoordelijk om deze doelstelling te halen. RET rijdt vanaf medio december al met 55 elektrische bussen. Deze elektrische bussen houden de regio bereikbaar op een manier die goed is voor de stad. Ze zijn stiller en zorgen voor schonere lucht. Tussen 2020 en 2030 komen daar nog eens Zero Emissie 210 bussen bij.

Wat was de vraag:

Elektrische bussen moeten natuurlijk opgeladen worden. Daarvoor gaat de RET in eerste instantie zeven Iaadlocaties bouwen die de bussen van groene stroom voorzien. RET heeft Omexom gevraagd het besturingssysteem van de voedingsinstallaties voor de laadvoorzieningen te verzorgen. Ook moeten de installaties zichtbaar en bedienbaar zijn op het centrale SCADA-systeem van de RET.

Resultaat:

Voor Omexom en de RET betekent het project een concrete bijdrage aan het bereiken van de energiedoelstellingen en daarmee aan een schoner en stiller Rotterdam, terwijl de bereikbaarheid van de stad gewaarborgd blijft.