Nieuws

Start Omexom Institute uitgesteld

Omexom Institute

Trainingscentrum voor hoogspanningsstations ontvangt eerste cursisten pas in 2021

Als Corona geen roet in het eten had gegooid, dan zouden de eerste cursisten op 23 oktober zijn gestart met hun opleiding bij Omexom Institute in Assen. Het had een mooie mijlpaal moeten zijn na een uitvoerig traject van voorbereiding, engineering en uiteindelijke bouw van het Institute.

Omexom Institute is een internationaal leernetwerk voor de energiesector om vaardigheden aan te leren, anderen te inspireren en ideeën te verwezenlijken. Dit is de eerste in Nederland, een primeur dus! Het trainingscentrum voor hoogspanningsstations bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkruimte en is in eerste instantie toegankelijk voor (nieuwe) medewerkers van Omexom, onderaannemers en studenten. Er was en is grote behoefte aan zo’n trainingscentrum, dat ervoor gaat zorgen dat de veiligheid, kwaliteit en capaciteit voor hoogspanningsstations nog hoger wordt. In de theorieruimte in Assen gaan deelnemers aan de slag met de aansprekende Virtual Reality Safety Training, E-learning Modules en lessen volgen onder leiding van professionele instructeurs.

Het trainingscentrum biedt cursussen variërend van basisniveau tot het niveau van hoogspanningsexpert. Het is een compleet opleidingsprogramma, zowel voor primaire als secundaire werkzaamheden. Er is een compleet veld met besturing gebouwd, zodat deelnemers met alle aspecten van een hoogspanningsstation kunnen trainen. Deelnemers die voor het eerst in een hoogspanningsomgeving aan de slag gaan, kunnen oefenen in een veilige omgeving. Deelnemers die al wel ervaring hebben op een hoogspanningsstation, kunnen hun vaardigheden verbeteren en routine krijgen in werkzaamheden die niet zo vaak voorkomen of nog niet eerder hebben uitgevoerd.

Van een grootse opening kan in deze tijd helaas geen sprake zijn. Onderstaande video’s geven je een digitaal kijkje in ons Institute en je leert de lesvormen die we gebruiken, kennen.

Omexom Institute #1 | Waarom bouwen wij een Omexom Institute?

 

Omexom Institute #2 | Wat leren we van Institutes wereldwijd?

 

Omexom Institute #3 | Hoe zetten we E-learning in?

 

Omexom Institute #4 | Hoe zetten we Virtual Reality in?

 

Omexom Institute #5 | Hoe zetten we theorielessen in?

 

Omexom Institute #6 | Hoe zetten we praktijklessen in? – deel 1 –

 

Omexom Institute #7 | Hoe zetten we praktijklessen in? – deel 2 –