NL | EN

Racen met een elektrische auto tijdens de 24 uursrace van Le Mans in 2023?

Dat willen InMotion en sponsor Omexom samen bereiken!

InMotion en Omexom ondertekenden deze week het sponsorcontract om de gezamenlijke ambitie te bezegelen.  Laura Kemper van InMotion zegt: “Snel laden gaat te langzaam, het duurt 40 tot wel 100 keer zo lang als het tanken van fossiele brandstoffen’’ Het komt dus niet eens in de buurt van de snelheid van het tanken van een benzineauto. Dit is volgens ons de grootste reden waarom mensen twijfelen om een elektrische auto te kopen en te rijden.”

InMotion is bezig om laden net zo snel en makkelijk te maken als tanken. Zij noemen het: ‘Electric Refueling’. Laura Kemper vervolgt: “Geen ‘bakje koffie terwijl de auto laadt’ wanneer je hier geen zin in hebt. Geen ‘we moeten toch stoppen om te rusten’ meer. Niet meer wachten omdat het moet. Gewoon je elektrische auto ‘tanken’ en meteen de weg weer kunnen vervolgen.”

InMotion gelooft erin dat innovaties het snelst succesvol worden in een zeer uitdagende omgeving, een met extreme omstandigheden. InMotion zal de mogelijkheden van Electric Refueling laten zien door mee te doen aan aan de 24 uur van Le Mans in 2023 als eerste deelnemer met een volledig elektrische endurance raceauto. “Het is een uitdaging die niet moet worden onderschat. Technologisch gezien is het een heel complex concept. Daarom vinden wij het geweldig dat Omexom onze nieuwe platinum sponsor is en ons ondersteunt om deze uitdaging tot een succes te maken.” geeft Laura Kemper aan.

Paul van Schijndel, Omexom business unit manager: “Omexom ondersteunt InMotion, een team van 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen, omdat ze vol enthousiasme werken aan innovatieve oplossingen voor de energietransitie die bijdragen aan een duurzame toekomst voor iedereen. En dat past perfect bij de visie van Omexom.”