Nieuws

Netcongestie maakt flexibiliteit in elektrische infrastructuur noodzakelijk

Energie / Consultancy / Engineering / Milieu

Vraag jij je ook af hoe je je fabriek kunt verduurzamen? De energietransitie is ingezet. Het is geen vrijblijvende vraag meer. Maar hoe? De wil is er, maar netcongestie is een beperkende factor. Bleek tijdens een door ons gehoste break-sessie. De sessie was onderdeel van het door Actemium georganiseerde event "Data-Driven Energiemanagement: De sleutel tot fabrieksverduurzaming".

Verduurzamen

Als grootverbruiker van energie komt er veel op je af als het gaat om de energietransitie. Afgelopen week organiseerde Actemium het event “Data-driven energiemanagement: De sleutel tot fabrieksverduurzaming”. Veel van de vraagstukken en de mogelijke oplossingsrichtingen kwamen aan bod.

Energietransitie

Sicco Koolen en Gertjan Oord spraken namens Omexom  tijdens een break-out sessie “𝗘𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲…𝗲𝗻 𝗻𝘂?”. Tijdens de sessie draaide alles om de vraag: Hoe kun je je fabriek kunt verduurzamen? Want de energietransitie is ingezet. Het is geen vrijblijvende vraag meer. Je denkt aan Co2 reductie en het elektrificeren van je proces. Maar hoe? Welke impact heeft dit op je bedrijfsvoering? Welke problemen kan je verwachten? Waar zitten de uitdagingen, de kosten en de baten? Netcongestie speelt ook een belangrijke rol; hoe kan je nog uitbreiden?

Mathijs Boddaert, Clientmanager Consultancy

Kant en klare oplossingen zijn er niet.  Omexom kan je adviseren bij de mogelijkheden die er wel zijn.

Netcongestie

Er ontstond een levendige dialoog. Conclusie: De wil en noodzaak om te verduurzamen is er. Netcongestie is de beperkende factor. Uitzicht op verbetering op de korte termijn is er niet. Flexibiliteit in de elektrische infrastructuur van je productielocatie is nu nodig om verder te komen.

Oplossingen

Kant-en-klare oplossingen zijn er niet. Omexom kan je adviseren in de mogelijkheden die er wel zijn. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand contactformulier in en Mathijs Boddaert, Clientmanager Consultancy, neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten over onze Advies oplossing?

Omexom biedt een totaalpakket aan oplossingen voor (complexe) hoog- en middenspanning vraagstukken. We adviseren, ontwerpen, bouwen en onderhouden. Daarmee maken we samen met onze klanten en partners de energietransitie waar.