Nieuws

Tijdens Corona wisselen van baan. Hoe is dat?

Werken bij
image

In oktober 2020 is Thu-Hoan Nguyen gestart bij Omexom in Dordrecht als Systems Engineer. Een bijzondere periode om te wisselen van baan, middenin een pandemie. Hoe gingen de sollicitatiegesprekken? Het inwerktraject? En heb je eigenlijk wel contact met collega’s? Thu-Hoan vertelt.

Hoe ben je bij Omexom terechtgekomen?

“Ik was niet per se op zoek naar een nieuwe baan. Mensen raadden me zelfs af om van baan te wisselen in deze tijd. Toch spannend, zo’n grote verandering. Ik werd benaderd door een detacheringsbureau, omdat zij een vacature hadden voor een Systems Engineer. Omdat de functie in een (voor mij) nieuwe sector was werd ik gelijk enthousiast. Van Omexom had ik nog nooit gehoord, maar de gesprekken die ik had met verschillende collega’s vanuit verschillende expertisegebieden maakten me erg nieuwsgierig. Ik heb een vrij brede achtergrond in onder andere bouwkunde, IT en civiele techniek. In de energiesector is nog een hoop te winnen op het vlak van System Engineering. Dat zie ik als een mooie uitdaging. Al met al was de keuze snel gemaakt.”

 

Hoe gingen de sollicitatiegesprekken?

“De sollicitatiegesprekken vonden zowel live als via Teams plaats. Ik ben blij dat ik sommige gesprekken kon voeren op het kantoor in Dordrecht. We hadden een duidelijke klik met elkaar. Dat merk je live toch het beste. Ik werd enthousiast van Omexom en mijn gesprekspartners van de kennis die ik in huis heb. Een mooie match!”

Tijdens corona beginnen aan een nieuwe baan, hoe was dat?

“Eigenlijk prima! Ik ben erg goed opgevangen en de sfeer is hier prettig. Iedereen is positief en ik kreeg echt het gevoel dat ik welkom ben, ondanks de fysieke afstand die er soms was. Een combinatie van thuiswerken en op kantoor zijn, waar ik (nieuwe) collega’s kon ontmoeten. In het begin was ik vooral bezig met mezelf inlezen, oriënteren, de organisatie leren kennen. Gedurende de weken kon ik steeds meer ‘écht’ aan de slag.”

Hoe zien je werkweken er nu uit?

“Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. De eerste periode was ik vaker op kantoor, ongeveer drie keer per week. Dat was tijdens de inwerkperiode ook echt nodig. Nu werk ik voornamelijk vanuit huis, tenzij het voor bepaalde werkzaamheden fijner is om bijvoorbeeld fysiek overleg te hebben. Het contact met collega’s loopt ondanks de afstand goed. Even bellen, overleggen via Teams of per mail. De lijnen blijven kort.”

Wil jij ook werken bij Omexom? Bekijk onze vacatures.

Wil je ook werken bij Omexom?

Bekijk onze vacatures.