Nieuws

Samenwerken op het gebied van duurzaamheid

Energie / Milieu
image

Als merk van VINCI Energies zet Omexom zich in om klanten en partners te ondersteunen om hun groene doelstellingen te behalen.

Dit is ook een speerpunt in onze eigen bedrijfsvoering. Dit doen we op het gebied van klimaat, circulaire economie en natuurlijke leefomgeving.

Samen met de andere merken van VINCI Energies werken we naar een CO2-reductie van 40% in 2030 (t.o.v. 2018) en om in 2050 CO2 neutraal te zijn.

Hoe Omexom dit doet?

Door actief met klanten te werken aan oplossingen om hen te ondersteunen met klimaatdoelstellingen. Ook in business units worden initiatieven ontwikkeld om de eigen bedrijfsvoering duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door medewerkers te stimuleren om op de fiets te komen naar het werk en hiervoor fietsen ter beschikking te stellen, door zonnepanelen te plaatsen en door afvalscheiding op de locaties. Daarnaast loopt er een programma voor alle medewerkers om veilig en zuinig auto te rijden.

Duurzaamheid als onderdeel van aanbestedingen

In de tweejarige overeenkomst die Enexis heeft afgesloten voor de secundaire engineering van de modulaire bouw is duurzaamheid een onderdeel. Het kantoor van Enexis in Zwolle ligt op nog geen twee kilometer afstand van het Omexom kantoor in Zwolle. Om het gebruik van auto’s sterk te reduceren is er als onderdeel van deze overeenkomst afgesproken dat wij tijdens al onze afspraken gebruikmaken van Omexom bedrijfsfietsen.

 

Hilbrand Brands, Business unit manager: “Als onderdeel van de aanbesteding hebben we opgenomen om op de fiets naar alle afstemmomenten te gaan, die gedurende de overeenkomst met Enexis plaatsvinden. Daarnaast kunnen onze collega’s de fietsen natuurlijk gebruiken als ze vrij zijn voor andere doeleinden. CO2 reductie en vitaliteit zijn voor ons erg belangrijk. Dit is een mooi voorbeeld van hoe we daar invulling aan geven.”