Nieuws

Enexis netbeheer kiest voor Omexom voor de secundaire engineering van de modulaire bouw

Energie

Enexis Netbeheer en Omexom hebben overeenstemming bereikt over het contract voor de secundaire engineering van de modulaire bouw regio Noord. Omexom had de hoogste score bij de aanbesteding en is zeer verheugd dat zij de opdrachten die binnen dit contract vallen, mogen uitvoeren. Het contract geldt voor twee jaar, dit kan verlengd worden tot een periode van maximaal 8 jaar. Het is de bedoeling dat ongeveer 4 locaties per jaar aangepakt zullen worden.

Overeenkomst gesloten voor 2 jaar

Modulaire bouw

Enexis Netbeheer wil sneller, efficiënter en eenduidiger bouwen en heeft een oplossing gevonden in de vorm van modulaire bouw. Er is gekozen voor een aantal gestandaardiseerde panelen die de energievoorziening, beveiliging, regeling en besturing van transformator- en middenspanningsvelden verzorgen. Ze zijn zo voorbereid dat ze heel gemakkelijk aan elkaar te koppelen zijn, waardoor de montage minder tijd kost. Ook hebben ze hun eigen voedingsverdeling, waardoor ze autonoom kunnen werken. In de centrale gelijkspanningsverdeling hoeft dus niets meer te worden aangepast. Deze nieuwe manier van werken zal zowel op bestaande als op nieuwe Enexis Netbeheer locaties toegepast worden.

Robert Koch, inkoper bij Enexis Netbeheer, Hilbrand Brands, business unit manager bij Omexom, Hendrik Donker, teammanager engineering bij Enexis Netbeheer en Martin de Weerd, leadengineer bij Omexom

Hilbrand Brands, business unit manager bij Omexom en Hendrik Donker, teammanager engineering bij Enexis Netbeheer