Nieuws

Omexom Institute komt naar Nederland

Omexom Institute

Omexom is gestart met de bouw van een Omexom Institute in Assen. Omexom Institute is een internationaal leernetwerk voor de energiesector om vaardigheden aan te leren, anderen te inspireren en ideeën te verwezenlijken.

Trainingscentrum voor hoogspanningsstations waarborgt veiligheid, kwaliteit en capaciteit

Dit is de eerste in Nederland, een primeur dus! Het trainingscentrum voor hoogspanningsstations zal zowel uit een theorie- als een praktijkruimte bestaan en is in eerste instantie toegankelijk voor (nieuwe) medewerkers van Omexom, onderaannemers en studenten. Er is grote behoefte aan zo’n trainingscentrum, dat ervoor gaat zorgen dat de veiligheid, kwaliteit en capaciteit voor hoogspanningsstations nog hoger wordt. In de theorieruimte in Assen kunnen deelnemers aan de slag met de aansprekende Virtual Reality Safety Training, E-learning Modules en lessen volgen onder leiding van professionele instructeurs.

Het trainingscentrum biedt een cursussen variërend van basisniveau tot het niveau van hoogspanningsexpert. Het is een compleet opleidingsprogramma, zowel voor primaire als secundaire werkzaamheden. Er wordt een compleet veld met besturing gebouwd, zodat deelnemers met alle aspecten van een hoogspanningsstation kunnen trainen. Deelnemers die voor het eerst in een hoogspanningsomgeving aan de slag gaan, kunnen oefenen in een veilige omgeving. Deelnemers die al wel ervaring hebben op een hoogspanningsstation, kunnen hun vaardigheden verbeteren en routine krijgen in werkzaamheden die niet zo vaak voorkomen of nog niet eerder hebben uitgevoerd.

In september 2020 kunnen de eerste deelnemers in het trainingscentrum aan de slag.

Omexom Institute in Lyon (Frankrijk) – 1 van de 10 trainingscentra