Nieuws

In gesprek met Marcel Talsma

Werken bij
image

Wie zijn de mensen achter ons werk? In januari is Marcel Talsma gestart bij Omexom in Assen als Client Manager, een commerciële rol. Marcel stelt zich voor. Ook vertelt hij over zijn toekomstvisie en de groei die hij voor zich ziet voor Omexom in Assen.

Client Manager, wat houdt die rol in?

“In Noord-Nederland willen we ons verder verdiepen binnen het segment van middenspanning. We gaan daar een positie innemen met de kennis die wij in huis hebben. Door onze expertise onderscheiden we onszelf in de markt. Mijn rol hierin zou ik omschrijven als ‘facilitator’. Uiteindelijk wil ik ervoor zorgen dat ons team aan de slag kan. We doen het echt samen. Welke kansen liggen er bij welke potentiële klanten? Welke kennis en expertise hebben wij in huis? En hoe vinden we daarin de beste match? Daar ga ik mee aan de slag.”

 

Wat is je achtergrond?

“Op mijn zestiende lag ik al onder de brommer. Dat moet natuurlijk uit elkaar en weer in elkaar. Techniek heeft me altijd geïnteresseerd. Dat kwam ook terug in mijn studiekeuze: eerst autotechniek, toen elektrotechniek (LTS, MTS en HTS). Ik wilde direct doorgaan met Bedrijfskunde, maar ik heb er toen voor gekozen om een baan aan te nemen bij de organisatie waar ik stage liep. Na daar tweeënhalf jaar gewerkt te hebben kon ik naast mijn baan starten met de master Bedrijfskunde. Zo was voor mij het kringetje rond: de technische kant combineren met de commerciële kant. En dat doe ik vandaag de dag nog steeds!”

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

“Ondernemen! En die mogelijkheden zijn er volop binnen Omexom. Eigenlijk vind ik twee dingen heel belangrijk. Successen behalen. Ik vind het leuk om iets neer te zetten. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om mensen om mij heen te laten groeien. Ik faciliteer, zeg ik altijd. In mijn eentje weet ik niet alles, die kennis zit in het team. Dat zijn de specialisten. Als ik de juiste zaken bij elkaar kan krijgen en we kunnen daar samen iets moois van maken…top! Daar krijg ik energie van.“

Wat is jouw plan voor de toekomst?

“Vanuit Omexom in Assen willen we ons gaan focussen op de meer complexe projecten binnen de middenspanning. Daar hebben we de juiste kennis voor in huis en die breiden we uit. Gaandeweg zal ons team groter worden. We willen hierin groeien, om zo meer klanten van onze expertise te kunnen voorzien. Daarmee nemen we een duidelijke positie in binnen de markt.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Stilzitten kan ik niet! Het liefst ben ik met techniek bezig. Na een drukke dag sluit ik mezelf op in de schuur en ben ik bezig met het renoveren van auto’s en motoren. Dat is voor mij ontspanning, ook al is het fysiek zwaar werk. Gaat er iets kapot in huis? Dan haal ik dat eerst helemaal uit elkaar, om te kijken of ik het kan maken. Laat mij maar bezig zijn.“

 

 

Wil jij ook werken bij Omexom? Lees hier meer informatie!