Nieuws

In gesprek met Albert Labigar

Werken bij
image

Wie zijn de mensen achter ons werk? Albert Labigar werkt inmiddels ruim drie jaar bij Omexom in Dordrecht. Hij is begonnen als Projectmanager en sinds januari dit jaar vervult hij de rol van Client Manager. Een nieuwe rol, die nieuwe (commerciële) uitdagingen met zich meebrengt. Hoe ervaart hij zijn rol tot nu toe? En hoe ziet hij zijn rol bij Omexom in de toekomst voor zich? Albert vertelt.

Client Manager, wat houdt die rol in?

“Eigenlijk is de rol tweeledig. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten. Zowel voor bestaande klanten als voor potentiële klanten. Ook ben je verantwoordelijk voor de collega’s binnen Omexom Dordrecht die het werk bij deze klanten uitvoeren. Daarnaast bepaal je als Client Manager de koers. Waar wil je naartoe met het team? Ons team voert projecten uit op het gebied van midden- en hoogspanning. We hebben een team van experts waarmee we uitdagende projecten kunnen afronden. Naast dat we erg actief zijn in de energiemarkt, zie ik bijvoorbeeld kansen voor ons binnen het segment van de industrie. Die kansen probeer ik in mijn rol te benutten, zodat het team mooi werk kan neerzetten.”

Wat is je achtergrond?

“Na de MTS heb ik de HTS afgerond. Tijdens de HTS moest ik een kant kiezen: werkbouwtuigkunde of energietechniek. Ik koos voor energietechniek. Binnen die branche ben ik altijd werkzaam gebleven, tot op de dag van vandaag. Al snel merkte ik dat de projectensfeer me het meest aantrok. Samen met je team iets realiseren, dat vind ik gaaf. Door de jaren heen heb ik steeds stapjes gemaakt. Van trainee uiteindelijk tot aan projectmanager en inmiddels client manager. Bij elke stap vind ik het belangrijk om een nieuwe uitdaging te tackelen, mezelf te blijven ontwikkelen. Van nature ben ik erg rustig. Om vanuit die basis toe te groeien naar een meer sturende rol, zoals Projectmanager of de rol die ik nu vervul, moet je écht de uitdaging aangaan met jezelf.”

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

“Samen met het team iets bouwen, iets neerzetten. Aan projecten werken is heel dynamisch. Het kan ook best complex zijn. Het klinkt cliché, maar geen project is hetzelfde. Je loopt altijd tegen uitdagingen aan waarvan je niet direct weet hoe je die moet oplossen. Daar komt wat gezonde stress bij kijken. Het mooiste is een tevreden klant, waar je samen met het team voor hebt gezorgd.
Ik vind het ook belangrijk om mezelf daarin uit te dagen. De projecten zijn in de loop der jaren groter geworden, complexer. Gedurende de projecten ontwikkel je jezelf ook. Niet alleen op het vlak van de techniek, maar ook als persoon. Heb ik alles juist aangepakt? Wat zou ik de volgende keer anders doen? Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk en ik haal daar ook energie uit. Die persoonlijke ontwikkeling kom ik absoluut tegen in mijn nieuwe rol. Ik zou mezelf van nature niet omschrijven als ‘commerciële tijger’. Ik ben vrij nuchter en laat het werk graag voor zich spreken. In deze rol is een stuk commercie toch echt een belangrijk onderdeel. Hoe worden wij als Omexom beter zichtbaar in de markt? En hoe zorg ik ervoor dat we meer mooie projecten kunnen gaan uitvoeren? Het is voor mij een uitdaging om dat kenbaar te maken bij bedrijven.”

Wat is jouw plan voor de toekomst?

“Het is als business unit belangrijk om een aantal zaken goed in kaart te brengen. Waar willen we naartoe? Welke kennis en expertise hebben we in huis? En hoe matchen we die twee? Samen met de andere twee client managers en de business unit manager zetten we een koers uit. Ik ben daarin verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel. Samenwerken is daarin erg belangrijk. Daarnaast ben ik hard aan het bouwen aan mijn netwerk, want een goed netwerk is als client manager van essentieel belang.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Sporten is voor mij erg belangrijk! Daar haal ik veel energie uit en dat heb ik echt nodig om goed te kunnen functioneren. Daarnaast zit ik niet graag stil, wat in deze coronaperiode best lastig is. Toch probeer ik er het beste van te maken. Lekker op pad met het gezin, of met vrienden. Als het lekker weer is maak ik graag een rit op de motor.”

 

 

Wil jij ook werken bij Omexom? Lees hier meer informatie!