Nieuws

Sinds een jaar ook vanuit Goes oplossingen op het gebied van hoog- en middenspanning

Energie / Industrie / VINCI Energies

Omexom biedt al jaren vanuit Dordrecht, Assen en Zwolle expertise op het gebied van hoog- en middenspanningsvraagstukken. Sinds vorig jaar worden de specialismes van Omexom ook aangeboden vanuit Goes. Business unit manager Mark Cosijn vertelt waarom deze stap gezet werd, wat ervoor nodig was en hoe de markt op deze nieuwe propositie heeft gereageerd.

“De industrie in Zuidwest-Nederland weet Omexom te vinden”

Wat was ook alweer de reden om met de expertise van Omexom te starten in Goes?

“Een jaar geleden zijn we daarmee begonnen omdat we hier in Zuidwest-Nederland bij de industrie een toenemende vraag zagen naar oplossingen voor elektrische infrastructuur, projecten en onderhoud op midden- en hoogspanningsgebied. Dat heeft onder andere te maken met de energietransitie, die is nu echt uit de startblokken. Met Actemium – ook een merk van VINCI Energies – bedienden we vanuit Goes al uiteenlopende sectoren met een compleet pakket dienstverlening voor de engineering, realisatie en onderhoud van industriële installaties. Dat blijven we doen. De expertises van onze beide merken zijn heel complementair.”

Wat was ervoor nodig om de Omexom expertise vanuit Goes te kunnen bieden?

“Tot een jaar geleden werkte Omexom alleen vanuit Dordrecht, Assen en Zwolle. De kracht van Omexom is dat het, net zoals als de andere merken van VINCI Energies, lokaal klanten kan bedienen met expertise uit het hele internationale netwerk. In Assen heeft Omexom zelfs een zeer geavanceerd opleidingsinstituut.  Daar worden onze eigen medewerkers, maar ook die van klanten en partners, praktisch en theoretisch geschoold. De voordelen van ons netwerk én het eigen opleidingsinstituut hebben we dan ook goed kunnen gebruiken om de Omexom-activiteiten vanuit Goes voor te bereiden en te starten. Onze mensen werden niet alleen opgeleid of bijgeschoold op het Omexom Institute, ze konden vervolgens ook meewerken aan projecten van de andere Omexom business units. Die collegialiteit zorgde voor een zeer goed fundament voor onze activiteiten. Daarnaast hebben we het nodige geïnvesteerd in technologie.”

En heeft de markt de expertise van Omexom weten te vinden?

“Nou en of! Dat blijkt wel uit de contracten die we kregen en de brede range aan projecten die we het afgelopen jaar deden. Zo hebben we bijvoorbeeld in een hoogspanningstuin een aantal vermogensschakelaars vervangen en bij een grote chemische fabriek hebben we een middenspanningsstation geplaatst. Daarnaast legden we binnen een Actemium-project voor een vruchtensapproducent een 25 KV-infrastructuur aan. Ook deden we kleinere engineeringsprojecten voor een netwerkbeheerder en sloten we meerdere beheersovereenkomsten af waarbij we de klanten ontzorgen voor onderhoud, beheer en installatieverantwoordelijkheid. Bovendien hebben we een storingsdienst ingericht voor hoog- en middenspanning.  Daar kunnen onze klanten 24/7 een beroep op doen.”

 

“De vraag naar onze expertise heeft ook te maken met de energietransitie. Die is nu echt uit de startblokken”

Kortom: Omexom in Goes is er meer dan klaar voor?

“Zeker! Dat is snel en goed gegaan en positief opgepakt door onze klanten en enthousiast ondersteund door onze collega’s in het Omexom-netwerk.  En het is mogelijk gemaakt door de inzet en passie van onze specialisten. Dit alles is dus een goede basis om ons de komende tijd verder te ontwikkelen en onze expertise uit te breiden. Zo bereiden we ons bijvoorbeeld al proactief voor op de midden- en hoogspannings-aspecten van de aanstaande waterstofeconomie.”

 

“Onze kracht: lokaal klanten bedienen met de expertise uit ons internationale netwerk”

Benieuwd naar de mogelijkheden die Omexom te bieden heeft in Zeeland? Neem contact op met ons!