Nieuws

Seasun sluit onderhouds- en beheercontract af met Omexom

Industrie / Energie / Onderhoud / Referenties

Seasun is een teler en verpakker van verschillende soorten tomaten en paprika’s in het Zeeuwse Kapelle. Het bedrijf met 64 hectare aan kassen zocht een nieuwe regionale partner voor het onderhouden en beheren van de hoogspanningsinstallaties. De keuze voor de komende vijf jaar is op Omexom gevallen.

Sinds begin van dit jaar is Omexom installatieverantwoordelijke. “Dit houdt in dat we verantwoordelijk zijn voor de staat van de installatie van de klant”, vertelt Nick Michielsen, operationeel manager bij Omexom.

Onderhoud

“We verzorgen periodiek het preventief onderhoud volgens een vastgesteld programma en brengen hierna een adviesrapport uit. Eerst doen we een visuele inspectie. We kijken dan of alles nog naar behoren werkt. Het gaat hierbij niet alleen om de installatie, maar ook om de bijbehorende ruimtes. Sluiten de deuren nog goed? Doet de verlichting het nog? Het jaar daarop voeren we een uitgebreidere inspectie uit. In het derde en vierde jaar gaan we onder andere zaken meten en oliemonsters nemen. En vervolgens volgt het groot onderhoud.”

Storingsdienst

Omexom is daarnaast 24/7 bereikbaar voor het oplossen van storingen bij de teler. “Seasun heeft meerdere grote warmtekrachtkoppelingen staan. Als er bijvoorbeeld een generator uitvalt, kunnen wij snel ter plaatse zijn om de generator veilig te stellen, zodat de leverancier ernaar kan kijken. Vervolgens moeten we snel paraat staan om de kabels weer aan te sluiten en de installatie te testen. Door onze locatie in Goes zijn we regionaal vertegenwoordigd en kunnen we een korte responstijd garanderen. Deze snelheid betekent voor Seasun dat stilstandkosten tot een minimum beperkt worden.”