Nieuws

RET kiest Omexom voor energievoorziening Hoekse Lijn

Mobiliteit
image

RET N.V. Rotterdam heeft gekozen voor Omexom voor de realisatie van de ombouw energievoorziening van de bestaande treinverbinding Hoekse Lijn naar een moderne lightrail verbinding. Omexom, het merk van VINCI Energies gericht op de energietransitie, heeft de opdracht verkregen voor de realisatie van de energievoorziening.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag werkt hard aan de verbetering van het openbaar vervoer. Het project Hoekse Lijn is daarin de komende jaren de grootste investering. Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland zal een metamorfose ondergaan: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro.

Omexom verzorgt de engineering en ontwerpafstemming, het leveren, monteren en opleveren van een energievoorziening-systeem voor de stations en de tractie van de Metro. Dit is inclusief de behuizing van de gelijkrichterstations voor de verbinding. In een gelijkrichterstation wordt de 10.000 volt wisselspanning vanuit het gewone elektriciteitsnet via transformatoren omgezet naar een lagere wisselspanning voor de metro’s. Daarnaast omvat de opdracht ook alle neveninstallaties voor deze energievoorziening.

 

Update: Dit project is inmiddels afgerond

 

We zijn trots dat we aan een aantal belangrijke schakels van dit omvangrijke project mochten werken. In onderstaande video zien we de metro langs de Maeslantkering rijden. Aan het eind komt één van de twaalf door ons gebouwde gelijkrichterstations in beeld.