Nieuws

Omexom actief in de energietransitie met waterstof

Waterstof / Consultancy

Duurzame waterstof speelt een cruciale rol binnen de energietransitie binnen de mobiliteitssector en de zware Nederlandse industrie. De integratie van de gehele keten is hierbij belangrijk, van de productie, opslag, transport tot het gebruik ervan.

Sense of urgency stimuleert de verduurzaming door waterstoftoepassingen

Bedrijven in de Nederlandse industrie en mobiliteitssector weten dat ze binnen 15 à 20 jaar moeten verduurzamen. Wij zien in de markt die sense of urgency ook. Bedrijven beseffen dat ze hun ‘licence to operate’ verliezen als ze de productie niet binnen 15 à 20 jaar gaan verduurzamen. Maar er zijn nog veel uitdagingen.

Gebrek aan kennis en specialisten

Een van de grote uitdagingen voor bedrijven om waterstof volledig te kunnen omarmen, is het gebrek aan kennis en specialisten. Het produceren en toepassen van groene waterstof in de industrie is een nieuwe ontwikkeling. Een ontwikkeling die onder grote druk staat wegens de grote urgentie. Ook voor veel betrokken partijen – zoals bijvoorbeeld overheden, netwerkbeheerders of opleidingsinstituten – vormt dat een grote uitdaging. Er moeten bijvoorbeeld meer specialisten met kennis van allerlei aspecten en toepassingen van waterstoftechnologie worden opgeleid. Er moet anders worden geïnvesteerd. En er moet ook anders met de infrastructuur worden omgegaan. Bedrijven ervaren onder andere belemmeringen omdat ze onvoldoende kennis over groene waterstoftechnologie en -toepassingen binnen de organisatie hebben.

Van Green Hydrogen Production, Power-to-Mobility tot Power-to-Industry

Met onze expertise helpen wij bedrijven met deze uitdagingen. We zijn nauw betrokken bij veel projecten in zowel het ontwerpen als realiseren van deze nieuwe technologieën. Denk aan het bouwen van de Elektrische infrastructuur, Elektrificatie (E-boilers, Elektrolysers) en in de mobiliteitsector, waaronder Waterstof tankstations. Ook bieden wij oplossingen voor het toepassen van duurzame waterstof zoals elektrificatie van het productieprocessen.

Aanspreekpunt voor waterstofzaken

Als Director Business Development & Green Hydrogen vertegenwoordigt Kœn Staffeleu bij Omexom alle zaken op het gebied van hernieuwbare energie en waterstof. Met meer dan 20 jaar operationele en commerciële ervaring in de procesindustrie en elektrische infrastructuur is Koen betrokken geweest bij vele duurzame initiatieven in de energietransitie, waaronder het realiseren van nieuwbouw van Hoogspanningstations, Waterstof tankstations en Elektrische boilers voor de zware industrie. Als moderator binnen onze groep staat Kœn in nauw contact met al onze nationale en internationale groepen van experts en business units die tot je beschikking staan om duurzame oplossingen te versnellen.

Nieuwsgierig naar meer?

We denken graag mee over de financiële kant van de business case in de gehele keten tot en met design, realisatie en uiteindelijke onderhoud van de installaties. Praat verder met Koen Staffeleu.