Nieuws

 Omexom wint VINCI Energies One Earth Challenge!

Energie / Milieu / VINCI Energies

Met het project ‘hergebruik veldhuisjes’ won het team van Gerrit Noorlander de VINCI Energies One Earth Challenge. Een intern initiatief van VINCI Energies om onze milieuvriendelijke oplossingen in de schijnwerpers te zetten. Het winnende project gaf afgedankte veldhuisjes een tweede leven. Zo bespaarde het team twee ton C02. Een fantastisch resultaat.

Het project

Gerrit Noorlander, Senior Project Manager bij Omexom, “Bij één van onze projecten waren twee veldhuisjes overbodig. Bij een ander project, een uitbreiding van hoogspanningsstation Goes de Poel, hadden we juist twee nieuwe veldhuisjes nodig. Waarom zouden we de afgedankte huisjes niet kunnen hergebruiken? We gingen aan de slag met het idee. De opdrachtgever was meteen enthousiast . Zo zorgden we samen voor een besparing van twee ton C02. Dat zo’n idee lukt vind ik echt goed nieuws! Het zijn mooie stappen op weg naar emissieloos bouwen. Iets waar ik persoonlijk erg in geloof!”

'Nieuw' veldhuisje

Oud veldhuisje op transport

Het winnende team

Op de foto drie leden van het winnende team. Van links naar rechts: Gero, Anne, Gerrit

Het team

De award werd gewonnen in de categorie ‘eco-efficient operations’. Het winnende team bestaat uit: Anne van Vliet, Gerrit Noorlander, Gero Castillo, Maarten Baak, Karin den Hoedt en Tim Harthoorn. Het winnen van de award betekent onder andere dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om dit initiatief breder uit te rollen.

 

Benieuwd wat veldhuisjes zijn, hoe het project tot stand kwam en hoe we de C02 winst bereikten? Je leest er hier alles over!

Schijnwerper op milieuvriendelijke oplossingen

One Earth Challenge

De  One Earth Challenge is een intern VINCI Energies initiatief in Noordwest Europa om de schijnwerpers te richten op onze milieuvriendelijke oplossingen die voor onze klanten worden ontwikkeld door onze business units en merken. Maar liefst 136 projecten werden ingezonden. Op de VINCI Environment Day, 22 september, werden de winnaars bekend gemaakt.