Nieuws

Omexom vervangt 25kV installatie petrochemische plant

Industrie
image

Omexom heeft opdracht gekregen om de bestaande 25kV inkoopverdeler van een bekende petrochemische onderneming te vervangen. Om de energievoorziening niet te verstoren en veilig te houden tijdens de uitvoering, wordt het project in twee fasen uitgevoerd.

Werkzaamheden vinden plaats tijdens omvangrijke turnaround

Waarom wordt de huidige installatie vervangen?

De huidige 25kV installatie is aan het eind gekomen van haar levensduur en aan vervanging toe. De bedrijfszekerheid van de installatie gaat achteruit en er zijn steeds minder experts beschikbaar die de installatie kunnen onderhouden. Ook wordt het steeds lastiger om reserveonderdelen te krijgen. Er is behoefte aan een hypermoderne installatie die beter en effectiever kan monitoren door een hoge graad van automatisering. Ook kan de energievoorziening beter worden beheerd en beheerst.

Grondige voorbereiding

Omexom heeft veel ervaring met deze werkzaamheden, daarin zien zij geen grote uitdagingen. Toch wordt er veel tijd gestoken in de voorbereiding. Waarom? Maarten Baak, projectleider bij Omexom: “Ten eerste moeten de werkzaamheden binnen een korte tijd worden afgerond, waarbij de stroomvoorziening niet in gevaar mag komen. Ook de bijzondere werkomgeving vergt speciale aandacht. De veiligheidseisen bij Omexom zijn hoog, maar in een petrochemische omgeving gelden uiteraard aanvullende eisen. Ook wordt met veel partijen samengewerkt en moet de planning naadloos op elkaar aansluiten.” Een grondige voorbereiding is dus cruciaal om verrassingen tijdens de uitvoering te voorkomen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen afgerond en zijn de werkzaamheden op locatie gestart. Robert Schuitema, constructiemanager bij Omexom over zijn rol binnen dit project: Ik ben de contactpersoon tussen de opdrachtgever en de collega’s op de werkvoer en zorg dat afspraken nagekomen worden. Goede communicatie is de sleutel tot succes. Op dit moment zijn we druk bezig met het ontmantelen van de oude installatie, waarna de nieuwe installatie geplaatst kan worden. Op 14 mei moet alles weer in bedrijf zijn.”

Gereedschap inladen voor een nieuwe werkdag bij de klant

Robert Schuitema, constructiemanager bij Omexom