Nieuws

Omexom verlicht brug Hollandsch Diep

Mobiliteit
image

Omexom heeft opdracht gekregen van BAM (eindklant Infraspeed) om op de langste spoorbrug van de Hogesnelheidslijn Schiphol-Antwerpen nieuwe verlichting aan te brengen. Op de brug Hollandsch Diep, ook wel Derde Moerdijkbrug genoemd, worden windschermen geplaatst om een einde te maken aan de uitval of vertraagde treinen door te harde wind. Door de komst van de windschermen moet de oude verlichting verplaatst en vernieuwd worden.

Nieuwe verlichting is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en veilig

In een tijdsbestek van 12 dagen worden in continudiensten 608 LED armaturen op de windschermen geplaatst over een lengte van 1200 meter. De functie van de verlichting is het vormen van een lichtlijn die als oriëntatie dient bij calamiteiten. Door het volgen van deze lichtlijn kan men de brug, als dat nodig mocht zijn, snel verlaten. LED is energiezuiniger en gaat langer mee.

Het is een mooie uitdaging om het werk binnen de tijd, op een veilige manier en met zo min mogelijk overlast voor het treinverkeer te laten verlopen. Er zijn meerdere partijen betrokken bij het werk, waarbij iedereen zijn eigen specialisme en taak heeft. Afstemming is dus cruciaal en vergt een grondige voorbereiding. Als alles volgens planning verloopt, dan zal Omexom de werkzaamheden op 18 november afronden.

Materialen staan, keurig op vak gesorteerd, klaar om naar het project vervoerd te worden.

Windschermen worden geplaatst

Impressie van eindresultaat