Nieuws

Omexom installatieverantwoordelijk voor windparken bij Neeltje Jans

Energie / Onderhoud / Referenties

E-Connection ontwikkelt, realiseert en beheert al ruim 30 jaar complexe en vernieuwende windenergieprojecten. Omexom is sinds dit jaar installatieverantwoordelijk voor een aantal windparken op en in de buurt van Neeltje Jans. Daarnaast voert Omexom het onderhoud uit (vgl. NEN3840) en is 24/7 bereikbaar voor storingen.

“We zijn als het ware de vraagbaak voor de klant”, vertelt Johan de Goffau. “Als installatieverantwoordelijke zijn wij verantwoordelijk voor de veilige bedrijfsvoering van deze elektrische installaties.” Naast de installatieverantwoordelijkheid verzorgt Omexom ook het onderhoud en beheer van een aantal installaties. Het onderhoud aan deze hoogspanningsschakelinstallaties verzorgen we volgens de Omexom filosofie.

“Dit houdt in dat we de komende vijf jaar preventief/inspectief onderhoud verzorgen,” legt Johan uit. “In jaar 1, 2 en 4 verzorgen we het klein onderhoud. Dit is een lichte reiniging van de ruimte en apparatuur en we checken de verlichting, verwarming en aarding. De installaties blijven hierbij in bedrijf.

Elk derde jaar van de cyclus verzorgen we preventief klein onderhoud. Dat houdt in dat we de installatie inspectief en functioneel testen en intensiever reinigen.

In het vijfde jaar verzorgen we het preventief groot onderhoud tijdens een stop. Bij een windpark is dat tussen mei en september. We testen onder andere de beveiligingen en de compartimenten. Bij deze werkzaamheden worden we ondersteund door collega’s uit Dordrecht.”

STORINGSDIENST

“Daarnaast zijn we 24/7 bereikbaar voor het opvolgen en oplossen van storingen. Met onze locatie in Goes garanderen we E-Connection een snelle responstijd, zodat de installatie zo snel mogelijk weer in bedrijf kan.”

Benieuwd naar alle mogelijkheden die Omexom te bieden heeft in Zeeland? Neem contact  op met ons!

Foto’s © E-Connection