Locatie

Greece

Greece

Omexom in Greece

Present in Greece since 2018 with 1 business unit a, Omexom is specialized in transport, substations and distribution activities.

Omexom Greece
2a Rizariou Street
15233 HALANDRI
Grèce

Latest news

Consultancy, Energie, Engineering, Milieu

Netcongestie maakt flexibiliteit in elektrische infrastructuur noodzakelijk

Vraag jij je ook af hoe je je fabriek kunt verduurzamen? De energietransitie is ingezet. Het is geen vrijblijvende vraag meer. Maar hoe? De wil is er, maar netcongestie is een beperkende factor. Bleek tijdens een door ons gehoste break-sessie. De sessie was onderdeel van het door Actemium georganiseerde event "Data-Driven Energiemanagement: De sleutel tot fabrieksverduurzaming".
Lees meer
Energie, Engineering, VINCI Energies

Omexom Nederland werkt aan engineers tekort met Omexom Tsjechië

De vraag naar goed technisch personeel blijft toenemen, net als het werk aan de energietransitie. Omexom zoekt daarom naar alternatieven. Bijvoorbeeld binnen het VINCI netwerk. Als sinds het begin van Omexom in Nederland bestaat er een succesvolle samenwerking met Omexom Tsjechië. Er werken inmiddels vele Tsjechische techneuten in teams van Omexom en zelfs direct voor TenneT aan Nederlandse projecten. Het gaat vaak om uitvoerende activiteiten. Het Nederlandse Engineeringsteam wil die samenwerking graag uitbreiden met engineeringsactiviteiten.
Lees meer
Energie, Milieu, Waterstof

Omexom deelname aan World Hydrogen Congress was een succes!

Waterstof leeft. Dat concludeert Bastiaan Leeuw terugkijkend op het World Hydrogen Congres  2023, dat afgelopen week plaatsvond. Samen met collega's Koen Staffeleu, Johan de Goffau en Arthur Weide was hij aanwezig namens Omexom NL. Een succesvolle ervaring volgens hen.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering, Industrie, Onderhoud

Ontmoet Omexom tijdens Contacta

Van 7 tot en met 9 november zijn we met Omexom te vinden op de Contacta beurs in de Zeelandhallen in Goes. Dit evenement staat bekend om zijn dynamische b2b-netwerkmogelijkheden, met meer dan 250 exposanten en een boeiend programma vol met inspirerende colleges, seminars en workshops. Zien we je daar?
Lees meer
Bouw, Milieu

Tweede leven voor veldhuisjes

Omexom wil in 2030 circulair zijn en CO2 neutraal in 2035. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het verduurzamen van de processen in eigen huis. Vervolgens worden projectlocaties op verschillende manieren duurzamer. Een mooi voorbeeld is het hergebruik van veldhuisjes op hoogspanningsstations. Aan het woord: Gerrit Noorlander, Senior Project Manager bij Omexom en heel bewust bezig met duurzaamheid.
Lees meer
Energie, Milieu, Waterstof

Waterstof: Ontwikkelingen, plannen en innovaties

Waterstofexperts van over de hele wereld komen in de week van 10 oktober samen om te praten over ontwikkelingen, plannen en innovaties op het gebied van waterstof. Dat doen ze tijdens het World Hydrogen Congress Experts in Rotterdam. Omexom is er ook vertegenwoordigt.
Lees meer
Energie, Milieu

“Als we nu al het verschil kunnen maken, waarom dan niet?!”

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan snel. Om die ontwikkelingen te volgen en ons op koers te houden zochten we een duurzaamheidscoordinator. Die vonden we in Frans Buijsen. "Ik wil graag mijn steentje bijdragen", zegt hij. 'Dat zal iets van mijn generatie zijn." Van schone schijn houdt hij niet. "Omdat duurzaamheid een hot topic is, kan een functie als de mijne voor de show zijn. Ik wil alleen voor een organisatie werken, die echt met duurzaamheid aan de slag wil." Maak kennis met een bevlogen man.
Lees meer
Energie, Milieu, VINCI Energies

 Omexom wint VINCI Energies One Earth Challenge!

Met het project ‘hergebruik veldhuisjes’ won het team van Gerrit Noorlander de VINCI Energies One Earth Challenge. Een intern initiatief van VINCI Energies om onze milieuvriendelijke oplossingen in de schijnwerpers te zetten. Het winnende project gaf afgedankte veldhuisjes een tweede leven. Zo bespaarde het team twee ton C02. Een fantastisch resultaat.
Lees meer
Energie, Onderhoud, Referenties

Succesvol onderhoudsdebuut bij Sloecentrale

Een keer per jaar wordt de Sloecentrale stilgelegd voor groot onderhoud. Dit jaar mocht Omexom de hoogspanning voor de eerste keer onder handen nemen. We mogen spreken van een succesvol debuut. Aan het woord: Wim Harthoorn, EC/I Teamleader bij de Sloecentrale. De dagtaak van dit team is het coördineren en regelen van al het onderhoud en zorgen dat de centrale altijd in een optimale conditie verkeert.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Milieu

Vattenfall kiest Omexom voor één van de grootste E-boilers van Europa

Vattenfall gaat bij een van haar twee warmtekrachtcentrales in Diemen een E-boiler inzetten. Eén van de grootste in Europa. Omexom verzorgt de engineering en realisatie van de elektrische installaties voor deze ‘mega-waterkoker’. De bouw start in maart 2023. De E-boiler wordt begin 2025 opgeleverd.
Lees meer