Nieuws

Omexom vervangt negen vermogensschakelaars op HV-station Borssele 150kV

Energie
image

Voor de kust van Zeeland wordt op dit moment het grootste windpark van Nederland op zee gebouwd. In totaal komen er in het gebied 173 windmolens met een gezamenlijk vermogen van 1,5 gigawatt aan groene stroom. De bekabeling van het windpark loopt via de Westerschelde naar het bestaande hoogspanningsstation in Borssele. In opdracht van TeslaN (een samenwerking tussen TenneT en Enduris) vervangt Omexom daar negen vermogensschakelaars zodat het windpark veilig aangesloten kan worden op het landelijke hoogspanningsnet.

Leveringszekerheid voor nu en in de toekomst gegarandeerd!

“De huidige schakelaars zijn op dit moment geschikt voor een kortsluitvermogen van 40kA en worden overbelast waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat”, vertelt Jan Sierts, senior projectleider. “Daarom worden de schakelaars vervangen door zwaardere varianten met een kortsluitvermogen van 50kA om de leveringszekerheid voor nu en in de toekomst te kunnen garanderen.”

De inbedrijfstelling van de nieuwe vermogensschakelaars wordt uitgevoerd door Siemens. Omexom assisteert daarbij en sluit de primaire geleiders en de secundaire bekabeling aan. Ook voeren we diverse testen en metingen uit.

De werkzaamheden vinden plaats in week 14 t/m week 24.

Onze collega's zijn met veel enthousiasme gestart!

Omexom vervangt negen vermogensschakelaars