Nieuws

Omexom bouwt aan “stopcontact op zee”

Energie / Industrie

Belangrijke stap voor het behalen van de doelstellingen in duurzame energie

Omexom heeft van HSM Offshore opdracht gekregen om 66kV en 220kV GIS installaties en transformators onder supervisie van de leverancier in te bouwen op twee grote offshore hoogspanningsstations. De apparatuur van GE is onderdeel van het kloppend hart van de platforms op zee en transporteert de stroom van een windpark voor de kust van Schotland naar het hoogspanningsnet op land. Het 450 MW windpark bestaat uit 54 turbines en twee offshore onderstations.

De vier GIS (Gas Insulated Switchgear) installaties zijn grote schakelaars die de elektrische stroom op het platform veilig regelen en vormen een belangrijk onderdeel van de onderstations.

 

Samenwerking

Collega’s van Actemium verzorgen de elektrotechnische installatie inclusief de verlichting op het platform. Dat werkt erg prettig omdat de werkzaamheden zo makkelijker op elkaar afgestemd kunnen worden, collega’s kunnen helpen en versterken. Dat werkt wel zo prettig.

Oplevering

Naar verwachting rondt Omexom de werkzaamheden in maart 2021 af, waarna HSM Offshore de platformen in de zomer van 2021 zal opleveren.

Eén van de vier GIS installaties