Nieuws

‘Het waarmaken van de energietransitie vraagt om samenwerking’

Energie / Bouw / Milieu

De energietransitie brengt een enorme hoeveelheid werk en complexiteit met zich mee. Ons doel is het waarmaken van de energietransitie. Om die enorme klus te klaren is het nodig om samen te werken. Met sterke partners, waar je op kunt vertrouwen.

Samenwerking maakt ons sterker 

Een van de partners waar we als Omexom een lange relatie mee hebben is BAM Infra Nederland. Voor de projecten die wij binnen de raamovereenkomst EU-303 uitvoeren voor TenneT, zijn zij onze partner voor civiele en bouwkundige werkzaamheden. We vinden elkaar op onze sterke punten; naast veiligheid is dat aandacht voor kwaliteit, mens en duurzaamheid. Door onze samenwerking inspireren en versterken we elkaar.

De energietransitie versnellen

André Timmermans, operationeel manager, Omexom:  “Samenwerken met vaste partners heeft veel voordelen. Je weet wat je van elkaar kunt verwachten. Zeker als het gaat om projecten die complex zijn en waar veel druk op ligt. Dat is precies het geval als het gaat om de projecten die wij doen  in de energietransitie. Maar wat nog veel belangrijker is; door onze samenwerking ontwikkelen we elkaar. Dat doen we  door waar mogelijk processen te verbeteren en te digitaliseren. Zo zijn we in staat de energietransitie te versnellen.

Samenwerkingsovereenkomst

We werken binnen Vinci Energies Nederland, waar Omexom een merk van is,  al lange tijd samen met BAM.  We zijn erg blij met hen als partner. Soms gaat die samenwerking van een leien dakje. Soms schuurt het even. Dat is prima, zo hou je elkaar scherp en kun je verbeteren.  Dat is precies wat we al jaren doen met BAM. Als je veel samenwerkt is het fijn om bepaalde zaken vast te leggen. Dan hoef je niet iedere  keer het wiel uit te vinden. Daarom vonden we de tijd rijp om vast te leggen hoe die samenwerking er op basispunten uitziet in een samenwerkingsovereenkomst. Zo kunnen we focussen op wat er echt toe doet. Het waarmaken van de energietransitie.”

André Timmermans

Operationeel manager, Omexom

“Door onze samenwerking ontwikkelen we elkaar. Dat doen we  door waar mogelijk processen te verbeteren en te digitaliseren. Zo zijn we in staat de energietransitie te versnellen.”

Duurzame toekomst

Hein Jan Bocxe, Directeur bij BAM Infra Nederland: “Door intensieve samenwerkingen en partnerships zoals met Omexom kunnen we met onze expertise optimaal bijdragen aan complexe en integrale uitdagingen zoals in de energietransitie. Door industrialisatie en standaardisatie zijn we in staat samen te versnellen en op die manier bij te dragen aan een duurzame toekomst voor een mooier Nederland.”

 

 

Over Omexom

Omexom biedt een totaalpakket aan oplossingen voor (complexe) hoog- en middenspanning vraagstukken. We adviseren, ontwerpen, bouwen en onderhouden. Daarmee maken we samen met onze klanten en partners de energietransitie waar.