Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

Energie, Engineering, Referenties

Enexis tevreden over uitvoer contract secundaire engineering door Omexom

Bijna twee jaar geleden bereikten Enexis Netbeheer en Omexom overeenstemming over het contract voor de secundaire engineering van de modulaire bouw regio Noord. Omexom had de hoogste score bij de aanbesteding en zou ongeveer 4 locaties per jaar aanpakken. We spraken Thijs Havekes, Expert Engineer Secundair bij Enexis over hoe het gaat met de uitvoering van het contract.
Lees meer
Energie, Referenties

Aanpassing beveiliging hoogspanningsstations Noord-Brabant en Limburg afgerond

Om het bestaande aardingssysteem van de hoogspanningsstations in de provincies Noord-Brabant en Limburg toekomstbestendig te maken, moet de blusspoel aarding worden vervangen voor niet-effectieve aarding. Het gevolg hiervan is dat de beveiligingsrelais en secundaire installaties hiervoor geschikt moeten worden gemaakt. Een mooie opdracht van TenneT waarbij onze technisch specialisten Chris, Michael en Rob samen met de PAC Engineers Tim, Joe en Pieter-Paul van Menting Energietechniek, verantwoordelijk zijn voor de uitvoer.
Lees meer
Energie, Milieu, Mobiliteit, Referenties

Omexom plaatst 7 laadpalen bij Eemscentrale

Werknemers en bezoekers van de Eemscentrale kunnen voortaan met een gerust hart met hun elektrische auto naar de Eemhaven komen. Er is genoeg plaats om de auto op te laden. Omexom heeft zeven laadpalen geëngineerd, geleverd, geplaatst, aangesloten en in bedrijf gesteld. Ook de bijbehorende infrastructuur is door Omexom verzorgd.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Engineering

Mijlpaal bij renovatie 380kV hoogspanningsstation Diemen

Op station Diemen wordt hard gewerkt aan een nieuw transformatorveld, een spoelveld met een moderne, nieuwe vermogenstransformator en een blindstroomcompensatiespoel. Ook wordt het nieuwe veld ondergronds verbonden met het bestaande 150kV veld. Omexom is verantwoordelijk voor de engineering, de bouw, het testen en de in bedrijfstelling.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit, Veiligheid

Welke rol speelt het BIM ontwerp bij veiligheid?

Onze collega Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega en Health & Safety Coördinator Angela welke rol het BIM ontwerp bij veiligheid speelt. Kijk je mee?
Lees meer
Consultancy, Energie, Engineering, Referenties

Ingenieursbureau Aafjes betrekt Omexom bij TenneT-traject

TenneT is al een paar jaar bezig om via het programma Beter Benutten Bestaande 380 kV de capaciteit van delen van het landelijke 380 KV elektriciteitstransportnet te vergroten. Dit ‘beter benutten’ betekent dat de transportcapaciteit van een bestaande verbinding wordt uitgebreid. Voor een deelproject van dit programma werd het specialisme van Ingenieursbureau Aafjes ingezet. Dit bureau uit Zwolle is gespecialiseerd in onder andere ontwerpen, berekenen en tekenen van staal- en betonconstructie. Vervolgens deed Aafjes een beroep op consultancy van Omexom.
Lees meer
27.10.2021 Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe wordt BIM toegepast tijdens de uitvoeringsfase?

Mathijs Boddaert neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video vraagt hij onze collega Job Molenaar hoe BIM wordt toegepast tijdens de uitvoeringsfase.
Lees meer
Energie, Omexom Institute, Veiligheid

De Gilde Groep trainde bij Omexom Institute

Sinds 2021 heeft Omexom in Assen een eigen opleidingsinstituut. Bij Omexom Institute worden vakmensen die werken met hoogspanning getraind en bijgeschoold. Specialisten kunnen er terecht voor de theorie én voor de praktijk: blended learning.
Lees meer
Energie

Duitse en Nederlandse Omexom business units werken samen in de Eemshaven

In de Eemshaven werkten Omexom Renewable Energies Offshore uit Oldenburg, Duitsland en Omexom in Assen, Nederland al nauw samen bij het onderhouden van het Gemini-windmolenpark op het grid. Nu deden ze dat weer tijdens een grote onderhoudsstop in juni 2021. Twintig Omexom-specialisten uit beide landen waren tegelijkertijd actief.
Lees meer
Energie, Industrie

Omexom sluit nieuwe stikstofinstallatie aan op hoogspanningsnet

Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om de nieuwe stikstofinstallatie van Gasunie aan te sluiten op het 110 kV hoogspanningsnet.
Lees meer