Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

Energie, Milieu, Mobiliteit

Green Planet Mobility stap dichter bij integraal energiestation

Omexom heeft de transformator voor Green Planet Mobility, het meest vooruitstrevende tankstation van Europa, geïnspecteerd, getest en in bedrijf gesteld. Nu kan de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruikt worden om de accu's van auto's op te laden.
Lees meer
Energie, Industrie, Milieu, Mobiliteit, PowerUpdate

PowerUpdate 10 is live!

PowerUpdate nummer tien is uit! Hét online magazine vol met nieuwe ontwikkelingen over de energietransitie. Deze keer gaat het over waterstof. De energietransitie kan niet zonder waterstof. Wat kunnen we de komende jaren verwachten? Je ontdekt het in deze uitgave van de PowerUpdate. Snel lezen, dan ben je in één keer op de hoogte.
Lees meer
Energie, Industrie, Onderhoud, Referenties

Seasun sluit onderhouds- en beheercontract af met Omexom

Seasun is een teler en verpakker van verschillende soorten tomaten en paprika’s in het Zeeuwse Kapelle. Het bedrijf met 64 hectare aan kassen zocht een nieuwe regionale partner voor het onderhouden en beheren van de hoogspanningsinstallaties. De keuze voor de komende vijf jaar is op Omexom gevallen.
Lees meer
Energie, Engineering, Referenties

Omexom rondt renovatieproject 220kV Oudehaske af

Omexom heeft van TenneT opdracht gekregen om het merendeel van de componenten en daaraan gekoppelde besturing op het 220kV gedeelte van hoogspanningsstation Oudehaske te vervangen. In ruim een jaar tijd zijn de zeven “oude” velden die het station rijk is, gefaseerd aangepakt. Het is weer klaar voor de toekomst waarin nog meer duurzame energie getransporteerd zal worden.
Lees meer
Energie, Engineering

Nieuwe transformator op z’n plek!

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat één van de transformatoren op 380 kV hoogspanningsstation Doetinchem door brand verloren ging. TenneT heeft Omexom destijds opdracht gegeven om het station te herstellen.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Omexom Institute, Werken bij

Omexom opent nieuwe vestiging in Almelo

Waarom een nieuwe vestiging? Joop Wervers, directeur bij Omexom, legt uit.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Hoe hou je grip op de kosten van een project door middel van BIM?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega en Tender Manager Peter Blankers over het 5D component in BIM, ook wel bekend als kosten. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan het grip houden op de kosten gedurende het project?
Lees meer
Energie, Milieu, Referenties

Omexom kiest het ruime sop

Omexom heeft van Eneco opdracht gekregen om te assisteren bij het losmaken en aansluiten van een beschadigde 24kV kabel tussen twee windmolens in het Prinses Amalia windpark. Het is belangrijk dat de kabel vervangen wordt om het transport van de opgewekte energie niet in gevaar te brengen.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Industrie, Mobiliteit

Welke rol speelt het BIM ontwerp bij de planning?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met onze collega en Client Manager Albert over het 4D component in BIM, ook wel bekend als planning. Op welke manier levert dit element een bijdrage aan een goed uitgevoerd project?
Lees meer
Energie, Engineering, Mobiliteit

Omexom maakt energievoorziening 9 metrostations ABC lijn RET afstandsbedienbaar

RET heeft Omexom opdracht gegeven om de energievoorziening van 9 metrostations van de ABC lijn op afstand bedienbaar te maken en aan te sluiten op het centrale SCADA systeem van RET. Als dit project is afgerond, dan zijn alle metrostations met dit systeem verbonden en kan de installatie beter beheerd en beheerst worden. Omexom verzorgt de software, de engineering en de bouw en montage van de besturingspanelen en de inbedrijfstelling.
Lees meer