Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

Bouw, Energie, Onderhoud

Omexom Offshore opent vestiging in Nederland

Omexom Renewable Energies Offshore GmbH (Omexom Offshore) opent een nieuwe kantoorlocatie in Nederland. Hiermee wil Omexom de offshore-diensten versterken en het bedrijf positioneren als een innovatieve leider in de sector.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering

Omexom bouwt eerste 380kV hoogspanningsstation voor TenneT volgens nieuw standaard ontwerp 

Omexom heeft opdracht gekregen van TenneT om een nieuw 380/110kV hoogspanningsstation te bouwen op het bedrijventerrein Zuid Groningen in Ter Apelkanaal. Vandaag werden de handtekeningen gezet onder het contract.   
Lees meer
Energie, InMotion, Mobiliteit, Studenten

Omexom ondersteunt missie van InMotion met partnerschap

Als een van de eerste platinum partners van InMotion, speelt Omexom al jaren een rol in de ontwikkeling van het team. Afgelopen jaar zagen we met trots hoe de studenten een record oplaadtijd van 3.56 minuten neerzetten met hun elektrische raceauto The Revolution. Net zo snel als een gewone tankbeurt. Een breakthrough op weg naar een duurzame toekomst. Met veel plezier verlengen we het partnerschap ook dit jaar! Samen laten we zien dat de energietransitie essentieel én haalbaar is. Kai de Kievit, Partnership Manager InMotion, en Paul van Schijndel, Contractmanager Omexom, praten over de plannen van InMotion voor 2024 en het belang van het partnerschap.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering, Veiligheid

Lijn door innovatieve oplossing binnen 6 uur gebruiksklaar

In opdracht van TenneT verzwaart Omexom een hoogspanningsstation in Coevorden. Omdat het energienetwerk overbelast is, is het lastig om verbindingen uit bedrijf te nemen tijdens werkzaamheden. Toch moet de lijn waar we aan werken binnen zes uur gebruiksklaar zijn in het geval van een calamiteit. Hoe? Franz Hiemstra en John Lamers, Voorman en Primair Engineer bij Omexom, bedachten een flexibele ondersteuningsconstructie. Een superveilige en efficiënte oplossing.
Lees meer
Consultancy, Energie, Engineering, Milieu

Netcongestie maakt flexibiliteit in elektrische infrastructuur noodzakelijk

Vraag jij je ook af hoe je je fabriek kunt verduurzamen? De energietransitie is ingezet. Het is geen vrijblijvende vraag meer. Maar hoe? De wil is er, maar netcongestie is een beperkende factor. Bleek tijdens een door ons gehoste break-sessie. De sessie was onderdeel van het door Actemium georganiseerde event "Data-Driven Energiemanagement: De sleutel tot fabrieksverduurzaming".
Lees meer
Energie, Engineering, VINCI Energies

Omexom Nederland werkt aan engineerstekort met Omexom Tsjechië

De vraag naar goed technisch personeel blijft toenemen, net als het werk aan de energietransitie. Omexom zoekt daarom naar alternatieven. Bijvoorbeeld binnen het VINCI netwerk. Als sinds het begin van Omexom in Nederland bestaat er een succesvolle samenwerking met Omexom Tsjechië. Er werken inmiddels vele Tsjechische techneuten in teams van Omexom en zelfs direct voor TenneT aan Nederlandse projecten. Het gaat vaak om uitvoerende activiteiten. Het Nederlandse Engineeringsteam wil die samenwerking graag uitbreiden met engineeringsactiviteiten.
Lees meer
Energie, Milieu, Waterstof

Omexom deelname aan World Hydrogen Congress was een succes!

Waterstof leeft. Dat concludeert Bastiaan Leeuw terugkijkend op het World Hydrogen Congres  2023, dat afgelopen week plaatsvond. Samen met collega's Koen Staffeleu, Johan de Goffau en Arthur Weide was hij aanwezig namens Omexom NL. Een succesvolle ervaring volgens hen.
Lees meer
Bouw, Energie, Engineering, Industrie, Onderhoud

Ontmoet Omexom tijdens Contacta

Van 7 tot en met 9 november zijn we met Omexom te vinden op de Contacta beurs in de Zeelandhallen in Goes. Dit evenement staat bekend om zijn dynamische b2b-netwerkmogelijkheden, met meer dan 250 exposanten en een boeiend programma vol met inspirerende colleges, seminars en workshops. Zien we je daar?
Lees meer
Energie, Milieu, Waterstof

Waterstof: Ontwikkelingen, plannen en innovaties

Waterstofexperts van over de hele wereld komen in de week van 10 oktober samen om te praten over ontwikkelingen, plannen en innovaties op het gebied van waterstof. Dat doen ze tijdens het World Hydrogen Congress Experts in Rotterdam. Omexom is er ook vertegenwoordigt.
Lees meer
Energie, Milieu

“Als we nu al het verschil kunnen maken, waarom dan niet?!”

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan snel. Om die ontwikkelingen te volgen en ons op koers te houden zochten we een duurzaamheidscoordinator. Die vonden we in Frans Buijsen. "Ik wil graag mijn steentje bijdragen", zegt hij. 'Dat zal iets van mijn generatie zijn." Van schone schijn houdt hij niet. "Omdat duurzaamheid een hot topic is, kan een functie als de mijne voor de show zijn. Ik wil alleen voor een organisatie werken, die echt met duurzaamheid aan de slag wil." Maak kennis met een bevlogen man.
Lees meer