Nieuwsberichten gerelateerd aan energie

Digitalisering, Energie, Engineering

Welke relatie is er tussen Systems Engineering en 3D ontwerpen?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video zoomt hij met Michel Dekker, BIM Manager bij Infranea, in op de relatie tussen Systems Engineering en 3D ontwerpen.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Engineering

Hoe draagt Systems Engineering bij aan het beheersbaar uitvoeren van projecten?

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video zoomt hij met onze collega Lydia, Data Consultant, in op het beheersbaar uitvoeren van projecten.
Lees meer
Energie, Industrie

Omexom maakt ruimte voor nieuwbouw bedrijfspand

Een grote, internationale producent van trucks gaat de productiecapaciteit verhogen om aan de groeiende vraag vanuit de markt te blijven voldoen. Op het huidige terrein wordt een nieuwe productiehal gebouwd, maar er kon niet geheid worden, omdat een 10kV kabel in de weg lag. Omexom heeft de kabel inmiddels omgeleid, zonder het productieproces van de vrachtwagens te verstoren.
Lees meer
Energie, Engineering, Onderhoud

Ontmoet Job: hét gezicht van Omexom in Almelo

Onlangs openden we onze nieuwe vestiging in Almelo. We stellen Job Molenaar aan je voor. Hét gezicht van deze vestiging. De vestiging is geopend in juni en inmiddels helemaal "up and running". De landelijke spreiding is hiermee uitgebreid om zo dichter bij de projecten en onze klanten te zitten. Benieuwd naar  Job en zijn verhaal over het versnellen van de energietransitie? Kijk dan de video. 
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie, Milieu

Vattenfall kiest Omexom voor één van de grootste E-boilers van Europa

Vattenfall gaat bij een van haar twee warmtekrachtcentrales in Diemen een E-boiler inzetten. Eén van de grootste in Europa. Omexom verzorgt de engineering en realisatie van de elektrische installaties voor deze ‘mega-waterkoker’. De bouw start in maart 2023. De E-boiler wordt begin 2025 opgeleverd.
Lees meer
Energie, Engineering, Industrie

Omexom bouwt mee aan grootste E-boiler van Europa

Omexom heeft opdracht gekregen van Vattenfall om de engineering en realisatie van de elektrische installaties ten behoeve van een nieuwe elektrische boiler op de Centrale in Diemen te verzorgen.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Engineering

Hoe helpt Systems Engineering de energietransitie te versnellen? #2

Hoe helpt Systems Engineering de energietransitie te versnellen? Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In de vorige video bespraken we de basis van Systems Engineering, nu gaan we er wat verder op dit onderwerp in. In deze video praat hij met Martijn Jansen, Adviseur Projectbeheersing & Contractmanagement bij Aveco de Bondt.
Lees meer
Energie, Engineering

Achieving the energy transition, hoe doen wij dat?

Onder andere door hoogspanningsstations te bouwen, te versterken en nieuwe verbindingen te leggen. Omexom heeft 150 kV station Vijfhuizen met vier velden uitgebreid voor TenneT.
Lees meer
Digitalisering, Energie, Engineering

Hoe helpt Systems Engineering de energietransitie te versnellen? #1

Mathijs neemt je mee in een videoreeks waarin de vraag "Hoe helpt digitalisering de energietransitie?" centraal staat. In deze video praat hij met Sebastiaan Hoeboer, consultant bij Semmtech over de basis van Systems Engineering.
Lees meer
Energie, Industrie, Onderhoud, Werken bij

Wie maken de energietransitie waar?

Iedereen praat en denkt mee over de energietransitie. Onze collega’s maken het mogelijk. Tijd om een paar secundaire monteurs in het zonnetje te zetten ☀ Vandaag stellen we Ard, Laura en Erwin aan je voor. Wat doen zij? Waarom is dat zo belangrijk? En nog veel meer! Kijk je mee?
Lees meer