Sharon Haas

Primair- en bouwkundig Engineer bij Omexom in Zwolle sinds 2016

Na mijn studie bouwkunde op Windesheim in Zwolle ben ik direct bij Omexom komen werken. Ik heb zelf vanuit mijn opleiding geen ervaring in de energietechniek, maar Omexom heeft ook een bouwkundige afdeling en dit leek mij een hele leerzame uitdaging.

Projecten
Mijn werkzaamheden zijn heel erg divers. Als bouwkundig engineer teken en bereken ik bijvoorbeeld funderingen en gebouwen. Als primair engineer houd ik mij bezig met de componenten, constructies en veldinrichtingen van hoogspanningsstations. Ik heb al heel wat projecten voorbij zien komen. Een uitdagend project is bijvoorbeeld een koppelveld op station Ommen-Dante. Daar is de eerste Hybride GIS-installatie voor TenneT in Nederland op een 110 kV station geplaatst.

Toekomst en ontwikkeling
Naast het werk ben ik sinds kort van start gegaan met een opleiding in de richting van Allround constructeur. Op die manier wil Omexom op het gebied van constructieberekeningen beter kunnen voldoen aan de vraag van de opdrachtgever. Voor mij een mooie kans om mezelf te ontwikkelen.

Sfeer
Er hangt er een zeer gemoedelijke sfeer bij Omexom. Collega’s zijn gezellig en zijn in grote mate bereid om je te helpen. Daarnaast worden er af en toe bijeenkomsten georganiseerd waarbij collega’s bij elkaar komen; een goede mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.