Rianne Visser

Sr. HR Business Partner bij Omexom in Assen sinds 2015

“Ik vind het mooi om te zien dat een medewerker, wanneer diegene op de juiste plek zit, helemaal tot bloei komt. Als HR leveren wij daarin een belangrijke bijdrage”

Achtergrond
Na haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening begon Rianne haar loopbaan in een commerciële richting. “Ik ben zowel mens- als commercieel gericht en heb verschillende banen gehad met het zwaartepunt toch wel aan de commerciële kant. Mijn laatste baan voor mijn overstap was als Manager Detacheringen bij een Ingenieursbureau. Alle bedrijven waar ik heb gewerkt waren actief in de technische industrie” legt Rianne uit. “HR is altijd onderdeel van mijn takenpakket geweest, maar nooit de hoofdtaak. Ik wilde hier graag meer verdieping in en besloot daarom de overstap te maken” aldus Rianne.

Loopbaan
In 2012 begon Rianne als Sr. HR Businesspartner bij zusteronderneming Actemium in Veendam. “Vanwege het zwangerschapsverlof van een collega nam ik de werkzaamheden van Actemium en Omexom in Assen over. Assen groeide in die periode hard. In goed overleg met Veendam heb ik besloten dat ik mijn volledige focus wilde leggen op de beide Business Units in Assen” vertelt Rianne. “Ik vind het mooi om te zien dat een medewerker, wanneer diegene op de juiste plek zit, helemaal tot bloei komt. Als HR leveren wij daarin een belangrijke bijdrage” vertelt Rianne enthousiast. De krapte op de arbeidsmarkt raakt HR sterk: “Het is belangrijk om je als bedrijf te onderscheiden. Zo staat ontwikkeling, verantwoordelijkheid en vrijheid in de uitvoering van de werkzaamheden bij ons voorop. Dat dragen we met het hele team uit en vertellen daar enthousiast over tijdens sollicitatiegesprekken. Nieuwe medewerkers geven regelmatig aan juist daardoor voor ons te hebben gekozen”. Rianne: “Binnen deze organisatie wordt er niet in hokjes gedacht. De ondernemersgeest is erg belangrijk”. Hierdoor kan ze haar commerciële vaardigheden goed kwijt: “Samen met het Management Team stellen we jaarlijks de budgetten op. Hierin lever ik input voor HR, maar brainstorm ik ook mee over de rest van de organisatie in Assen. Dat maakt mijn functie erg breed”.

Toekomst
“Het is belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Als HR coach ik leidinggevenden om hier aandacht aan te (blijven) geven” vertelt Rianne. De HR sector staat niet stil, er is veel gaande op het gebied van wetgeving die wordt aangepast. Zo moet je als organisatie continue zorgen dat je voldoet aan de gestelde en vernieuwde wet- en regelgeving. “Uitzoeken wat de impact is van nieuwe wetgeving en hoe je hier vervolgens binnen je organisatie mee omgaat is vaak een grote klus. Ik vind het leuk om dit soort projecten op te pakken” vertelt Rianne. Verder is ze haar commerciële hart nooit verloren: “Als ik er tijd voor zou kunnen vinden, zou het me leuk lijken om naast mijn HR rol ook een stuk klant acquisitie op te pakken. Ik vind het fijn om dicht betrokken te blijven bij de uitvoerende werkzaamheden van de Business Units in Assen”.