Reinier Wormmeester

Secundair Engineer bij Omexom in Zwolle sinds 2016

“Het is fijn dat ik vrijheid heb in de ontwerpkeuzes”

Achtergrond
Reinier rondde met succes de studie Middenkader Engineering af. Hij koos voor de specialisatie ‘Elektrotechnische installaties’. Het was voor zijn omgeving geen verrassing dat hij voor een technische studie koos: “Ik vind het leuk om te knutselen aan elektronica. Dit heb ik altijd al graag gedaan. Zo bouw ik in mijn vrije tijd bijvoorbeeld aan een weerstation, of aan auto’s”. Tijdens zijn studie liep Reinier stage bij zusterbedrijf Actemium in Assen.

Loopbaan
“Met mijn studie kon ik verschillende kanten op, bijvoorbeeld als werkvoorbereider. Mijn voorkeur ging uit naar een baan waar ik aan de engineeringskant zou zitten” vertelt Reinier. Zo begon Reinier als Jr. Tekenaar bij Omexom. “Al snel werd ik onderdeel van een projectteam die zich bezighield met de review van de renovatie van een secundaire installatie. Een groot project!” vertelt Reinier enthousiast. Het ging niet onopgemerkt dat Reinier meer capaciteit in zich had dan alleen tekenen. Reinier: “Binnen een korte tijd was ik doorgegroeid van Jr. Tekenaar naar Jr. Engineer. Door me te verdiepen in voorgaande projecten en regelmatig te sparren met collega’s heb ik in een korte tijd veel geleerd” legt Reinier uit. Inmiddels draait Reinier als volledig zelfstandig Engineer mee en werkt hij aan diverse projecten. “Het is fijn dat ik vrijheid heb in de ontwerpkeuzes binnen de kaders van de scope. Het is belangrijk dat ik een goed eindproduct oplever, waar de opdrachtgever tevreden over is” vertelt hij. Reinier vult aan: “Het komt voor dat ik contact heb met collega’s die in de uitvoer zitten, in Assen. Een aantal ken ik nog van mijn stageperiode. We hebben contact over lopende zaken en op die manier hoor ik direct waar de monteurs tegenaan lopen”. Ook het contact met zijn directe collega’s is erg prettig. “Ik werk met veel leeftijdsgenoten samen. De sfeer is heel open en laagdrempelig” aldus Reinier.

Toekomst
Reinier blijft zich ontwikkelen: “Ik ben bezig met een cursus hoogspanningsbeveiligingstechniek”. In de toekomst zou hij zijn huidige functie graag uitbreiden met werkzaamheden in de uitvoer. Reinier: “De combinatie theorie en praktijk vind ik erg interessant. Als ik deels werkzaamheden zou kunnen oppakken als inbedrijfsteller heb ik als Engineer veel meer gevoel voor hoe het er in de praktijk aan toegaat. Andersom kan ik in de praktijk juist mijn theoretische kennis goed gebruiken”.