Peter Wever

Jr. Engineer Secundair bij Omexom sinds 2016

“Ik vind het interessant om op detailniveau bezig te zijn met de ontwerpen”

Achtergrond

Na het afronden van zijn studie Middenkader Engineering begon Peter bij Omexom. “Na het afronden van mijn opleiding had ik bijvoorbeeld als storingsmonteur of op projectbasis aan de slag kunnen gaan. Mijn voorkeur ging uit naar een baan aan de engineeringskant en aan een functie met vastigheid” vertelt Peter. “Ik heb altijd interesse gehad in de engineeringswerkzaamheden en wist al sinds de middelbare school dat ik de energiesector in wilde. Het oplossen van technische vraagstukken en van begin tot het einde weten waar je mee bezig bent. Naast het vakinhoudelijke stuk, spraken de regelmatige uren op kantoor me meer aan” legt hij uit.

Loopbaan
“Toen ik begon bij Omexom heb ik zo’n twee tot drie maanden veel getekend in AutoCad. Toen er een meer capaciteit nodig was op een meerjarig project veranderde die focus, waardoor ik meer engineeringswerkzaamheden op kon pakken” vertelt Peter. Omexom kreeg de taak om ontwerpen voor netbeheerders te beoordelen, ten aanzien van de volledige secundaire installatie. Peter: “Ik vergeleek de bestaande installatie met de ontwerpen van de nieuwe installatie. Alles wat nieuw is aan een installatie moet worden geverifieerd en je moet constant nagaan of je ontwerp voldoet aan de eisen van de klant en aan Nederlandse / Europese normgeving (NEN/IEC)”. Peter heeft tijdens dit project veel geleerd: “Je bent constant bezig om vergelijkingen te maken. Wat zie je op een tekening en wat doet het? In het begin werd ik veel geholpen door collega’s. Ik stelde veel vragen en ik kon eerdere projecten gebruiken als naslagwerk. Zo groeide mijn kennis snel”.

Inmiddels is Peter flink gegroeid in zijn rol en richt hij zich met name op grote projecten met complexe ontwerpen. “Bij dit soort projecten zijn er heel veel variabelen en onderdelen waar je rekening mee moet houden. Ik vind het leuk om me te kunnen focussen op de details. Uitpluizen en technisch inhoudelijk verdiepen” vertelt Peter enthousiast. De projecten worden uitgevoerd in teamverband. Goed contact met collega’s en plezier in je werk hebben vindt Peter erg belangrijk: “We hebben een leuk team met collega’s. Iedereen is behulpzaam en we helpen elkaar met zijn allen naar een hoger niveau. Een goede werkomgeving is belangrijk, omdat je als projectteam op één lijn moet liggen” aldus Peter.

Toekomst

“Mijn grootste uitdaging is om technisch inhoudelijk nog verder te groeien, meer verdieping in mijn functie” vertelt Peter. Hij wil een echte expert worden in zijn vakgebied. “Ik vind het interessant om op detailniveau bezig te zijn met de ontwerpen. Verder blijf ik graag in de projectteams werken, de samenwerking is prettig en gezellig.”