Maarten Baak

Monteur E&I bij Omexom in Dordrecht sinds 2011

“De goede samenwerking vind ik erg positief. Met elkaar zorgen we ervoor dat de klant tevreden kan terugkijken op onze projecten”

Toen ik hoorde dat er een vacature was bij Omexom heb ik direct gesolliciteerd. Daar ben ik in februari 2011 begonnen als Monteur E&I. Ik werk er nu al een aantal jaren met veel plezier, in een leuk team. Wat ik erg positief vind, is de goede samenwerking met elkaar. Dit komt mede door de grote collegialiteit. Met elkaar zorgen we er voor dat de klant tevreden kan terugkijken op onze projecten.

Werkzaamheden

Tijdens mijn werkzaamheden kom ik veel verschillende projecten en installaties tegen. In het begin werkte ik vooral aan het spoor. Hier is een grote diversiteit aan werkzaamheden. Dit varieerde van spoorbeveiliging tot voedingsinstallaties. Dit vraagt in sommige gevallen ook om nachtwerkzaamheden of onregelmatige diensten, wat ik erg leuk vind om te doen. Afgelopen jaar zijn wij samengegaan met de afdeling ‘hoogspanning’ en vanaf die tijd dragen wij de nieuwe merknaam “Omexom”. Hierdoor zijn de werkzaamheden nog breder en interessanter geworden. Wij werken nu bijvoorbeeld ook aan Hoogspanningskoppelstations. Bij één van de projecten waar ik langdurig heb gewerkt, vernieuwden we de voedingsinstallaties van de zogenaamde EBS. Deze zorgt er voor dat de treinen veilige rijwegen hebben. Bij het ‘inbedrijf’ nemen hiervan was het van belang om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken op het spoor, daarom werd dit dan ook in de weekenden en in de nacht gedaan. Deze installaties zitten door heel het land, zodoende kom je op veel verschillende plaatsen.

Cursussen

Om binnen de diversiteit van de werkzaamheden de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, krijgen wij regelmatig trainingen. Zo zijn veiligheidscursussen van groot belang vanwege de gevaarlijk hoge stromen waarmee wij werken en de risico’s die zich voordoen tijdens het werken aan het spoor. Ook wordt er geregeld een cursus gegeven over het beheersen of bedienen van verschillend materieel. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden.

Opleiding

Naast de dagelijkse werkzaamheden word ik vanuit het bedrijf gestimuleerd om opleidingen te volgen. Bij het nemen van deze kans heb ik een opleiding tot eerste monteur afgerond. Momenteel leer ik voor leidinggevend monteur MBO niveau 4. Deze opleiding volg ik in de avonduren. Het is soms pittig om na het werk nog te leren, maar ik vind het zeker de moeite waard! Vanuit het bedrijf krijg ik goede begeleiding van de praktijkopleider en collega’s om de opleiding te voltooien.