Job Molenaar

Client Manager bij Omexom sinds 2015

“Een eigen onderneming in een grote organisatie”

Achtergrond
Na zijn afgeronde studie HBO ‘energietechniek’ is Job aan de slag gegaan in de energiewereld. Sinds drie jaar werkt hij voor Omexom, eerst als projectmanager en sinds kort als Client Manager. Job zag verschillende uitdagingen binnen het bedrijf.

Omexom
“Ik ben enorm blij met de keuze die ik heb gemaakt om hier te komen werken. Er is een behoorlijk verschil tussen mijn vorige werkgever en Omexom. De vrijheid om zelf te ondernemen is hier sterk aanwezig en dat past goed bij mij. Bij mijn vorige werkgever werd vrijwel alles vanaf bovenaf gestuurd terwijl Omexom er heel bewust voor kiest om de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk binnen de organisatie te leggen. Als iedereen die verantwoordelijkheid neemt, dan kunnen we veel mooie dingen met elkaar opbouwen. Dat zijn we nu ook aan het doen en dat vind ik waanzinnig om te zien. Mijn eigen verantwoordelijkheid nemen ervaar ik als enorm prettig en het geeft mij zeker geen stress. Iedereen regelt zijn of haar eigen zaken en ondernemerschap komt daar ook bij kijken. Ik zie het eigenlijk als allemaal kleine bedrijven binnen een grote organisatie: Omexom. We willen allemaal wat moois neerzetten en dat lukt; we groeien hard en écht, we zijn er nog lang niet.”

Uitdaging
Eén van de grootste uitdagingen die Job ziet voor de toekomst, is de tak van de specialisten uitbouwen. “Deze markt groeit hard en er is dan ook veel vraag naar specialisten. Omexom krijgt steeds meer verantwoordelijkheden vanuit de klant. Hierdoor wordt het werkpakket van Omexom steeds groter op de projecten. We dienen de projecten uit te voeren van engineering tot opleveren waar de uitdaging ligt bij het inbedrijfstellen van de installaties. Het niveau van de specialisten dient naar een volgend level getrokken te worden. Dat is in een snelgroeiende organisatie waar Omexom op dit moment in zit soms best lastig. De specialistentak uitbreiden en de snelgroeiende organisatie op niveau houden zie ik niet alleen als een zakelijke uitdaging, maar ook als een persoonlijke.”

Een andere persoonlijke uitdaging voor Job is het wennen aan de rol als Client Manager. “Ik zit heel dicht op projecten en ben gewend om snel te schakelen in de lopende projecten. Als Client Manager neem ik meer afstand van de praktijk om zo de organisatie te kunnen managen. Het loslaten van projectmatig werk vind ik nog lastig en dat is een uitdaging voor mij.”