Jeroen Klock

Lead Engineer bij Omexom in Zwolle sinds 2016

Als deeltijd student aan de HBO opleiding “Embedded Systems Engineer” bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), zocht ik een interessante afstudeeropdracht. Omexom in Zwolle had er een die me erg aansprak. De opdracht bevatte namelijk een groot aantal aspecten waarmee ik affiniteit heb: energietechniek, netwerktechniek en embedded hard- en software. Tevens kon in het afstudeerproject combineren met een baan als Lead Engineer. Ik had dus niet alleen een afstudeeropdracht gevonden, maar ook een nieuwe baan!

Over de afstudeeropdracht
Voor opleiding-, demonstratie- en testdoeleinden moest er een IEC61850 simulator gerealiseerd worden waarmee de werking van hoog- en middenspanningsstations gesimuleerd kan worden. Ik heb deze opdracht met succes uitgevoerd en met het gerealiseerde product heeft Omexom een grote stap gemaakt in de ontwikkeling van stationsautomatisering.  Lees hier meer over de testopstelling.

Over het werken bij Omexom
Wat mij erg aansprak was de persoonlijke benadering. Bij mijn afstudeeropdracht kon ik mijn ervaring en expertise optimaal benutten. Ook werd er gekeken hoe ik dit allemaal kon combineren met een voltijd baan. Zowel bij mijn dagelijkse werkzaamheden als bij de afstudeeropdracht heb ik een prima begeleiding gehad. De kenmerken transparantie en vertrouwen staan centraal bij Omexom. Studenten worden beschouwd als volwaardige collega’s. Als stagiair of afstudeerder kom je in een vertrouwde en prettige werkomgeving, waarbij collega’s elkaar helpen.

Lead engineer
De functie Lead engineer is heel divers, naast alle projectmatige zaken zoals planning en financiële zaken ben je ook verantwoordelijk voor de technische aspecten van het project. Door de hoge mate van solidariteit binnen Omexom ben je hier echter nooit alleen verantwoordelijk voor, je wordt hierin gesteund door je collega’s. Het geeft enorm veel energie om de wensen van de opdrachtgever naar een ontwerp te vertalen, en om dit vervolgens uit te voeren. We mogen er best trots op zijn dat wij onze klanten in het gehele traject van voorbereiding, uitvoering en onderhoud kunnen helpen.