Edwin Mastenbroek

Branchemanager bij Omexom in Dordrecht sinds 2013

In 1985 ben ik als leerling monteur begonnen bij het GEB Rotterdam, door de jaren heen heb ik me ontwikkeld tot Projectmanager binnen de specialisatie hoogspanning. Naast het managen van projecten ben ik ook mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Omexom, en dan voornamelijk de energie-tak. De kans die mij geboden werd om dit verder te ontwikkelen greep ik met beide handen aan. De ruimte voor mijn ondernemerschap waardeer ik erg. De rol van RA (Responsable d’ affairs) brengt veel verantwoording met zich mee maar biedt vooral veel mogelijkheden. Ik vind het erg leuk om bij Omexom te werken.

Ontwikkeling
Ik houd me het liefst bezig met verbetering en ontwikkeling. Er wordt vaak te weinig stilgestaan bij onze dagelijkse activiteiten, waarom doen we die dingen, welk doel dient het en kan het ook anders? Ik zie in de gehele groep ook een drive om zaken te verbeteren. Ook wordt er veel nagedacht over wat de klant belangrijk vindt en daar wordt dan op ingespeeld. Het vakmanschap en de creativiteit van de uitvoerende mensen levert hieraan een grote bijdrage.

Cultuur
Een groot goed is de cultuur binnen het bedrijf: openheid, samenwerking, de netwerkorganisatie, de wijze van omgang en samenwerking met elkaar en ruimte voor ondernemerschap zijn maar enkele aspecten waar ik erg enthousiast van wordt. Ik voel echt een ‘wij-gevoel’. We hebben al best wat bereikt in relatief korte tijd en natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar zolang we begrijpen dat we het samen moeten doen komt dat voor elkaar. Het is erg belangrijk dat we elkaar blijven aanspreken op dingen die beter kunnen, met respect en met als doel het geheel beter te maken. Omexom oogst veel lof bij haar klanten over de kwaliteit en professionaliteit van de geleverde diensten, zowel bij rail- als energieactiviteiten. Wat mij betreft is Omexom op de goede weg en is er een enorme potentie binnen deze groep.