Bernard Haan

1e Monteur E&I bij Omexom in Assen sinds 2012

“Ik werk sinds 2012 bij Omexom en heb het prima naar mijn zin”

Opleiding

Binnen het bedrijf ben ik begonnen via een uitzendbureau. Hierbij volgde ik de opleiding Onderhoudstechnicus Instrumentatie, deze opleiding heb ik reeds afgerond. Ik deed veel werkzaamheden in olie en gas en als er projecten waren in de Hoogspanning wilde ik hier ook graag aan meewerken. In mijn eerdere loopbaan ben ik begonnen in de Hoogspanning met als project Nord Net. Dit was tijdens mijn MBO bol 4 stageperiode en ik heb er veel van geleerd. Dit vak heeft mijn interesse omdat ik van uitdagingen houd en je in teamverband werkt om een project tot een goed einde te brengen.

Projecten

De afgelopen jaren heb ik als Monteur E&I veel projecten gedraaid zoals de RWE kolencentrale en de 380KV tuin bouwen voor TenneT samen met collega’s. Ook heb ik mogen deelnemen aan grote projecten. Bij TAQA in Alkmaar heb ik 1,5 jaar gewerkt aan een hoogspanningsinstallatie. Samen met collega’s uit Dordrecht en Assen hebben we heel wat eindsluitingen gemaakt. Ook de NAM mag niet ontbreken aan dit lijstje waar we laatst een nieuwe compressor, trafo, VSDS en een Harmonisch filter container hebben aangesloten.

TenneT

Nu zit ik in het Beheer en Instandhoudingsteam dat onderhoud/nieuwbouw pleegt op verschillende stations van TenneT. Het is een zeer interessant en leerzaam project. We zijn net pas begonnen maar hebben nu al veel positieve reacties gekregen. Ook het team, waarin ik zit als ploegleider, is gemotiveerd om elk “klein” project tot een goed einde te brengen. De samenwerking tussen ons als Omexom zijnde, TenneT en Actemium Zwolle verloopt heel voorspoedig. Uit elk project halen we ons leermoment zodat we het werkproces nog meer kunnen stroomlijnen.

Toekomst

Ik wil graag nog lang bij Omexom blijven werken o.a. omdat Omexom me de kans biedt om mijzelf te ontwikkelen naar een hoger niveau. Ook heb ik leuke collega’s zowel in Assen als Dordrecht wat het werken ook aangenaam maakt.