Anmar Saoor

Jr. Engineer Secundair bij Omexom sinds 2017

“Ik ben constant aan het puzzelen: waar komt het contact vandaan en waar moet dit weer worden aangesloten?”

Achtergrond

Anmar heeft maar liefst twee bachelors op zak. In 2008 behaalde hij met succes zijn opleiding richting energietechniek in Irak. Toen hij kort daarna naar Nederland kwam was het erkennen van dit diploma lastig. Anmar gaf de moed niet op: “Ik besloot om een volledig nieuwe studie te doen aan de Hogeschool Windesheim. Dit keer in de richting van elektrotechniek”. In een korte tijd leerde Anmar Nederlands en behaalde hij voor de tweede keer met succes een bachelordiploma.

Loopbaan

“Tijdens mijn studie heb ik zowel mijn stage als afstudeeropdracht afgerond bij Omexom. Na het behalen van mijn diploma heb ik een jaar bij een netbeheerder gewerkt. Daar richtte ik me op laagspanning en coördinerende taken” legt Anmar uit. “Ik wilde graag meer engineeringwerkzaamheden uitvoeren. Ik kwam in contact met Omexom waar dat mogelijk was en besloot om de overstap te maken”. Als Jr. Engineer Secundair richt Anmar zich op verschillende werkzaamheden: “Ik ben veel bezig met het ontwerpen van de secundaire installatie zoals de bedieningsrelais bij het vervangen van de scheiders en/of vermogensschakelaars. Daar komt heel veel detailwerk voor bij het ontwerpen van de stroomkringschema’s, het leidingschema van de kabels en het maken van de materialenlijst. Ik ben constant aan het puzzelen: waar komt het contact vandaan en waar moet dit weer worden aangesloten?”. Naast het vakinhoudelijke stuk, vindt Anmar contact met collega’s erg belangrijk. “De werksfeer is heel prettig. Ook krijg ik goede ondersteuning van collega’s” legt hij uit.

Toekomst

Kennisoverdracht speelt wat Anmar betreft een grote rol in de jaren die volgen. “Ik wil graag meer leren en me ontwikkelen als zelfstandig Engineer. Van elk project leer ik weer en daar groeit mijn kennis van” aldus Anmar. Hij vult aan: “Technische ontwikkelingen gaan zo snel. Omexom maakt hierin grote stappen. Er zijn genoeg mogelijkheden om me te blijven ontwikkelen”.