Amos Mors

Monteur Hoogspanning in Assen sinds 2018

“De verantwoordelijkheid zorgde bij mij echt voor een boost.”

Achtergrond
Na het behalen van niveau 2 – monteur elektrische installaties- is Amos gaan werken. Na een paar jaar wilde hij graag niveau 3 behalen om zo eerste monteur te worden. Dit doet hij door middel van een 2-jarig-werken-leren traject bij Omexom. Het eerste jaar van het leertraject bestaat uit laag- en middenspanning en het tweede jaar uit hoogspanning.

Omexom
“Ik ben begin 2018 gestart bij Omexom. In het begin moest ik heel erg wennen en mijn draai vinden, maar al na een paar weken begon ik het steeds leuker te vinden. Het verschil tussen Omexom en mijn vorige werkgevers is moeilijk aan te geven. De werkzaamheden zelf verschillen niet echt, maar de omgang met elkaar en de verantwoordelijkheid is hier wel heel anders. Ik merkte dat vooral in de eerste weken dat ik hier werkte. In het begin keek ik met anderen mee, daarna mocht ik het zelf proberen, steeds een beetje meer. Er werd wel gecontroleerd of ik niks vergeten was natuurlijk maar dat vond ik juist fijn. Doordat ik steeds meer vrijheid kreeg, groeide mijn zelfvertrouwen. Dat heeft me echt een boost gegeven. Deze aanpak vind ik heel fijn en ook daardoor ga ik met plezier naar m’n werk!”

Toekomst
“Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet en dat laat ik ook nog een beetje open. Ik wil graag kijken wat erop m’n pad komt en dan zie ik verder.” Wat Amos waarschijnlijk wel wil, is niveau 4 – technicus- halen. Maar ook dat staat nog niet vast op de planning. “Dat hangt af van hoe mijn leven er op dat moment uitziet.”